28. listopadu 2015

Blogger nebo blog.cz?

Vítám vás u nového článku!

Když si člověk chce založit blog, často si dává otázku: ale kde? Webnode, blogger, estranky nebo blog? Dnes bych ráda popovídala o stránkách, se kterými mám nejvíce zkušeností, napíšu jejich výhody a nevýhody, něco z mých zkušeností. Je to blog.cz a blogger.

 

Blog.cz

Na blogu jsem byla nejdéle, kolem sedmi let. Páni, to je ale doma. Ani nebudu počítat, kolik jsem měla blogů ... stovku určitě (svědčí o tom množství toplistu, které mi každé pondělí chodí na email). Nakonec jsem z něj odešla, protože mi přestal vyhovovat a chtěla jsem zkusit blogger, se kterým jsem naprosto spokojená. Blog není špatný, ale není podle mě moc profesionální.
Výhody
  • Jednoduchost ovládání
  • Adminstrace je velice přehledná
  • Jednodušší komentování
  • Relativně aktivní komunita
Nevýhody
  • Reklamy, které nejdou odstranit
  • Nelze zcela nastavit vlastní vzhled
  • Je těžší se prosadit

 

Blogger

Blogger je něco úplně jiného než blog. Má tu výhodu, že je propojený s Googlem a tím pádem větší návštěvnost a sledovanost článků. Ze začátku mi blogger přišel fakt těžký, nemohla jsem se v něm zorientovat. Ale po čase jsem si zvykla a nyní s ním nemá problém. Na webu je plno návodů, jak se s bloggerem naučit.

Výhody
  • Vytvoření vzhledu zcela podle našich představ
  • Propojení s googlem
  • Možnost vlastní domény
  • Větší okruh lidí a čtenářů
  • Více nabídek spolupráce
  • Profesionálnější
Nevýhody
  • Je zde těžké vytvořit vlastní vzhled. Musíte se naučit pracovat s HTML, pokud chcete mít profesionálnější blog.
  • Složitější systém pro přidávání komentářů anonymních čtenářů.

Jak vidíte, když bych si měla vybrat, vede u mě blogger. Jak je to u vás?

Jaký je váš názor na tyto dvě stránky? Vaše zkušenosti, rady či postřehy? Podělte se!

43 komentářů:

  1. Jednoznačně blogger. Bloguji teprve dva měsíce a už píšu pro časopis a mám spoustu nabídek práce. Nicméně tím ale nechci řict, že je to jen zásluha bloggeru.:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě to prosazení je hlavně díky tomu, že přes blogger tě někdo snadněji najde. :)

      Vymazat
  2. Ja planuju na bloggera prejit az budu chtit vlastni domenu :) nelibi se mi dlouha koncovka blogspot :D

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem na blog. cz, reklamy mi nevadí a vzhled mám podle své představy :)) jsem tam spokojená a mám pár pravidelných čtenářů... myslím, že s tím prosazením je to těžké u obojího, ale blog píši, protože mě baví a ne, abych měla návštěvnost kolem tisíce... :)) navíc si nedovedu představit, že bych opustila blog, na kterém jsem sedm let, je to můj život :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to má být. :) Já jen napsala výhody a nevýhody, které to podle mě má. :)

      Vymazat
  4. :D tenhle clanek mam v rozepsanych uz od cervence, ale ne a ne ho dopsat, tak treba nekdy :D Ja byla na blog.cz od roku 2007 a jde to s nim pekne z kopce, je komercni... svatej blogger ! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem začínala také na blog.cz, kde jsem byla možná i tři roky. Vše je tam takové jednoduché na ovládání, komentování a tak. Ale máš úplnou práci, je to takové neprofesionální...
    Blogger mi přišel, stejně jako tobě, hrozně složitý, naštěstí se v něm jde rychle zorientovat, teď už mu také úplně rozumím... :) A je takový prostě profesionálnější. Také bych si vybrala blogger! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je blog.cz hlavně na začátek, člověk pochopí blogování. :)

      Vymazat
  6. Blogger jednoznačne. Je to profesinalnejšie :)

    Nicolette Lear

    OdpovědětVymazat
  7. Jednoznačne blogger. Možno to bude tým, že som už zvyknutá v ňom robiť ale i tým, že blog.cz mi proste nešiel v dizajne a takých veciach až tak dobre...
    Vii, http://with-love-vii.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. Taky asi budu muset přejít na blogger))

    OdpovědětVymazat
  9. Já si rozhodně vychvaluji Blogger. I já jsem začínal na Blog.cz, ale věčně mě rozčilovaly neustále výpadky celého serveru a taky fakt, že jsem měl prakticky nulovou návštěvnost. Myslím, že na Blog.cz jsem měl asi čtyři blogy a to prosím pěkně bloguji už pět let. V té době, kdy jsem ještě blogoval na Blog.cz, jsem samozřejmě věděl o Bloggeru, ale zdál se mi taky těžký. Dnes, jak už jsem říkal, si ho nemůžu vynachválit. Vadí mě pouze jedna věc - ta propojenost s různými Google službami. Chci si dát na blog nějaké fotky, okamžitě se mi ukážou na profilu Google+ a to i ty, které nechci moc zviditelňovat. Ano, je zde těžké vytvořit nějaký pokročilejší vzhled bez HTML. Jelikož studuji obor, který se HTML také zabývá, pro mě to není žádný problém... Víceméně... :D

    Zkráceně...
    Blog.cz - je pro nováčky
    Blogger.com - pro profesionály, pro zvědavce, pro ty, kterým Blog.cz už nevyhovuje nebo pro ty, co chtějí mít blog na profesionálnější úrovni.

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem na blog.cz a jsem naprosto spokojená, v blízké době rozhodně nemíním měnit :). Reklamy jsou sice nevýhoda, ale já osobně to nevidím jako až takový problém. Navíc si nedokážu představit, že bych měla opustit svůj stávající blog a začínat znovu od začátku, takže tak :).

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, píšu ti kvůli soutěži. Na tvůj email "kikifri@seznam.cz" jsem ti psala zprávy. Do dneška byla uzavírka zasílání výtvorů, mohu ti dát na zaslání výtvrou čas jen do zítra do 12:00. Odpoledne má vyjít hlasování. Pokud máš stále zájem a chceš se zůčastnit soutěže, tak se prosím ozvi na email: blogbyroxy@email.cz

    xoxo Roxy
    - blogbyroxy.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Já určitě podporuju bloger, je profesionálnější :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem za blogger. Asi pět let jsem strávila na blog.cz, rok jsem navíc byla v Autorském klubu. Samozřejmě než mě Standa vyhodil, jelikož jsem mu pošramotila ego. Ano, už předtím jsem si pohrávala s myšlenkou stěhování, ale plánovala jsem tomu nechat rok, už jen kvůli členství v AK. Standa mi to v tom dost usnadnil, tak jsem se sbalila a v září letošního roku přestěhovala. A konečně jsem spokojenější. :)
    Protože, proč zůstávat s tímhle přístupem na blog.cz? :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já bych chtěl ještě dodat k Blog.cz, že poslední dobou celý Blog.cz na všechno se*e: články na Srdci blogu, zavření Autorského klubu, přístup Standy... S tímhle přístupem by se mohl zavřít celý Blog.cz. Navíc jsem někde slyšel, že se k tomu schyluje, nicméně je otázka času, kdy se to stane. Byla by to velká škoda... Blog.cz už není takový jako byl za starých časů, před několika lety. Přijde mi, že od té doby, co změnili vzhled úvodní stránky Blog.cz, celé to s ním jde z kopce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, na tyhle důvody jsem zapoměla. Zrovna tohle mě také donutilo z blogu odejít ...

      Vymazat
  15. Já mám blog na blog.cz od roku 2008 a jsem stále spokojená :-) prosazovat se nepotřebuji, stačí mi to takto :-) pěkný článek, snad tady budeš spokojenější :-)
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  16. I já začínala na Blog.cz a kolik let sjem tam byla! Skroo jako bys psala článek o mě. Teď jsem se několik měsíců seznamovala s Blogger.cz a nyní se pokouším začít s blogem, tak jsem zvědavá, jak se rozjede oproti blogům na blog.cz, které jsem měla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvidíš, jak ti to nakonec dopadne. :) Hodně štěstí!

      Vymazat
  17. Ještě dva roky a byla by jsi tam stejně dlouho jak já. :D

    OdpovědětVymazat
  18. Blogger je skvělý. Přešla jsem na něj a jsem moc spokojená!

    OdpovědětVymazat
  19. já momentálně píši na bloggeru, ale když jsem začínala psát blog tak taky na blog.cz.... už teda skoro rok píšu na bloggeru a jsem s ním moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  20. ja som dlhé roky na blogu a vyhovuje mi, ale aj tak by som chcela prejsť na blogger, hlavne kvôli vlastnej doméne. Len sa na ňom ešte naučiť pracovať :D

    OdpovědětVymazat
  21. Vzhledy zde nastavit jdou, ale člověk musí umět hlavně s HTML. :) Na blogger se hold musí člověk učit a mít s ním trpělivost ...

    OdpovědětVymazat
  22. Zvláštní, jak každému Blogger připadá složitý - a mně zas jednodušší, než Blog.cz. :-) Pomaličku se stěhuju (a Standa mi v mém rozhodnutí také dost pomohl).

    OdpovědětVymazat
  23. Blogovat jsem začal v tomto roce (2017) a po dvou měsících na Blog.cz se stěhuji na Blogger, protože způsob jakým je to tam teď vedené mi nevyhovuje. Nemluvě o uživatelích, kteří tam zbyli. Ano, pár lidí je tam v pohodě, ale to je spíš ta malá hrstka, kterou tam ještě drží nostalgie. Jinak je to samý troll, který vám kvůli sledovanosti denně spamuje komentáře.
    Autorský klub je zrušený, novinky nebo rozhovory se objeví jednou za X měsíců a co se v poslední době objevuje na hlavní stránce za slátaniny, je děs. Nemluvě o tom, že vedení není schopné už ani správně označit témat týdne. Proč v takovém prostředí být?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!