11. listopadu 2015

Jak jsem se nechala tetovat

 Vítám vás u nového článku!
Tetování. Mít, nebo nemít? V dnešní době se tetování stává větším a větším hitem a hodně lidí o tetování přemýšlí, ale ne každý na to má odvahu. V tomto článku bych vám chtěla říct mé zkušenosti. Není to žádný profesionální článek, pouze m pocity a rady, které bych ráda předala dále. :)

Před tetováním
Důležité je se rozhodnout, zda tetování opravdu chcete. Je to věc, kterou máte na celý život. Ano, dá se odstranit, ale je to bolestivá procedura a pro vaše tělo to není dobré. Pokud jste nadobro rozhodnutý, že tetování prostě chcete a zvážili jste všechna pro i proti, můžete směle číst dál.

Chci tetování!
Důležité jsou dvě věci: vybrat si motiv a tetovací salón. Tetování máte na celý život, proto je dobré si motiv pořádně promyslet a správně si ho vybrat. Neberte si zrovna motiv, který je pro vás v tu chvilku IN (jako např. logo skupiny). Vyberte si ten, co pro vás něco znamená. Co se týče tetovací salonu, vyberte s dobře. Poptejte se lidí, podívejte se na recenze na internetu. Je to zásah do vašeho těla a výběr salonu je opravdu důležitý.

Jak vše probíhá?
Jelikož jsem neměla tetování v salonu, ale od rodinného přítele, měla jsem tetování zadarmo. Tedy nevím, jak to v salonu funguje, postup ale bude nejspíše stejný. Nejdříve tatér s vámi probere kam tetování chcete a velikost. Poté vám vybrané místo oholí, očistí a nanese šablonu, podle které to bude dělat. Na místo nanese dezinfekci a může se začít. Bolí tetování? Mě osobně ze začátku nebolelo. Je to jako škrábání nehtem. Bolelo mě to až tehdy, když tetování vybarvoval (bolí to, protože se vrací na jit tetovanou část, která je již hodně citlivá). Dalo se to ale v pohodě vydržet. Po dokončení vám tetování ukáže, natře mastí (vazelínou většinou) a zapečetí folií. A to je vše. Máte tetování na celý život.

Pár slov na závěr
Osobně všem doporučuji tetování. Bolest je individuální. Řekla bych, že to bolí méně než piercing. Vybrala jsem si motiv starověké keltské runy, která znamená nebojácnost. Tetování trvalo kolem tří hodin (mezitím jsem shlédla film Saw 7). Nemusíte se bát, že dostanete infekci, vše se dělá tak, aby se tohle nestalo. S tetováním nesmíte tak měsíc na sluníčko. Je dobré ho 3x denně promazávat, nejlepší je Bepanthen, po dobu měsíce. Nejméně 3 měsíce nesmíte so solárka či sauny. Na závěr přidávám pár fotografií.
http://nd06.jxs.cz/059/719/bd3e55ac37_100696894_o2.png
http://nd06.jxs.cz/139/953/1f8abec922_100696897_o2.png
http://nd06.jxs.cz/550/004/c583c175de_100696900_o2.png 
Dnes jsou stíny více vybledlé, nejsou tak výrazné 

Máte tetování? Pokud ne, chtěli by jste?

9 komentářů:

  1. Nad tetovaním už dlhšie premýšľam, ale stále sa bojím tej bolesti, pretože nuž, dosť citlivo reagujem aj na obyčajné kopnutie alebo tak a tak sa dosť obávam tetovania.... A taktiež som chcela k 18-tke, ale nevyšlo to, tak potom ku koncu sš, možnože sa podarí ku koncu semestra :)
    Vii, http://with-love-vii.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bolesti se podle mě nikdo nemusí bát, u mě to byla bolest jako škrábání nehtem, ale záleží opravdu na prahu bolesti. Podle mě je to lepší než třeba piercing, ten bolí mnohem více, co jsem tak slyšela. :)

      Vymazat
  2. Já nad tetováním přemýšlím dlouho, a pokud bych se jednou rozhodla pro ano, byla by to obrácená osmička (nekonečno) na zápěstí... Díky za článek, pomohl mi si ujasnit pár věcí :)
    A mohla bych tě poprosit o vyplnění nového dotazníku? Moc by mi to pomohlo :)
    http://www.mojeanketa.cz/pruzkum/244996464/
    Baauu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dotazník jsem vyplnila. :)

      Moje mamka má tetování na zápěstí a je s ním naprosto spokojená. A prý to ani moc nebolelo, jak všichni straší, že na zápěstí to bolí hodně. :)

      Vymazat
  3. Já jich chci asi pět, zatím nemám ani jedno. První bude určitě buď tetování psa nebo mého nejoblíbenějšího hokejového týmu z Kanady, kterému fandím už přes pět let, tak si říkám, že to je už celkem dlouhá doba, proč ne. Moc krásný tetování!! Zrovna jsem chtěla napsat, že by se mi víc líbilo, kdyby ty stíny byly trošku bledější :))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč ne, když už je to tak dlouhá doba, klidně. :) Oni správně měli vyblednout, kdyby byly takhle tmavé, tak by se mi nelíbily. :)

      Vymazat
  4. Já bych také chtěla tetování, ale ještě nevím přesně co a chci si to pořádně rozmyslet, když je to na pořád. Zatím mám akorát piercing v pupíku, nosu a minulý týden jsem si nechala ještě propíchnout obočí .

    OdpovědětVymazat
  5. No v dnešní době už tetování nemusí být na celý život, ale pokud člověk hodně váha tak bych to moc nedoporučovala a určitě to není o nějakém trendů spíš 9 tom že se v tom člověk najde. Jako existuje víc způsobu způsobů jak tetování odstranit třeba tento a pak ještě nějaký vyřezávání kůže ale to prý zůstávají jizvy a je to dost bolestivé.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den,
    tady jsem popsal svou zkušenost, kdyby si chtěl někdo počíst, přidal jsem tam fotky. Budu moc rád za nějakou zpětnou vazbu. Není to bůhví co, ale pro představu je to určitě dobrá věc. Snad to někomu pomohlo... Děkuji mnohokrát. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!