24. ledna 2016

Jsem divná osobnost

Ahoj a vítej u nového článku!

Taky si sami někdy o sobě říkáte, jak jste strašně složitá osobnost a jak jste divný? Nejste jediný, sama si to o sobě říkám hodně často. Když se nad tím ale zamyslím, jsem to já, nikdo jiný. Každý je originál a ať je sebevíc divný, je to pořád jen a jen člověk. :)


Jo, někdy si říkám, že můj boj proti alkoholu je marný. Zatím mi to ale vychází. Aby jste to pochopili, skoro vůbec nepiju. To znamená, že piju, jen když už opravdu musím, v poslední době přípitek na Nový rok a na maturáku. A chutná mi máloco. Na maturáku jsme měli opravdu hnusné víno, po němž jsem se ještě nejméně pět minut tvářila, jak kdybych vypila hrnec citronu. Možná se mnou nebude většina lidí souhlasit, ale strašně mě štve, že aby se většina lidí uměla bavit, MUSÍ pít. Sakra, to se nikdo nedokáže bavit bez toho, aniž by se pořádně opil? Tohle se mi vždycky hnusilo. Opila jsem se jednou v životě a už nikdy víc. * můj žaludek nadšeně souhlasí *

Možná jsem v některých věcech perfekcionistka. Třeba co se týká blogu. Vzhled musím mít přesně podle svých představ, jinak se mi nechce vůbec psát. Vše musí být tak, jak chci, jinak žádný článek. Hihi, pak se divím, že se mi nechce psát. A musím mít sladěné oblečení s batohem. I když někdy na to zvysoka víte co, popadnu, co mám a jdu.

Jsem někdy až moc žárlivá. Kdokoli, kdo se byť jen odváží podívat na přítele, hlavně ženy tedy, mám chuť zabít. Pěkně pomalu a bolestivě. Dobře, ne všechny. Hlavně kamarádky, co přítel má. To je nejhorší. Věřím mu, ale ta žárlivost ve mě prostě je a já často nevím, jak ji ovládat. Má ji v sobě každý, ale povězte mi někdo, jak ji mám sakra ovládnout, aniž bych uvnitř nevybuchla?

Často se mi taky stává, že když mám vztek, chce se mi brečet. Ano, častěji než lítostí brečím vztekem. To bych taky chtěla omezit, docela mi pomáhá počítat do deseti nebo si představovat, jak danou věc/člověka hezky pomalu ničím. Nejsem násilná, vůbec ne! Ale když vás to uklidní, proč ne?

Myslím, že každý má některé vlastnosti, které mu vadí a chce je změnit, i když je to těžké. Ale jste to pořád vy, i když by jste se někdy sami zabili. :)

Jaké jsou vaše zvláštní vlastnosti? Co by jste chtěli změnit na sobě? Podělte se v komentářích!

16 komentářů:

  1. Ano, je to smutné, někteří lidé se neumí jen tak bavit pro radost.. Ale v tomhle věku mě to ani moc ještě nepřekvapuje, většina lidí se v tomhle věku k tomu nestaví takovým dospělým postojem a jednou si na to třeba snad přijdou. Smutné je to pak u dospělých, když se toho stále nedokážou vzdát a pobavit se.. Jinak s tou žárlivostí jsem to měla podobně. Dřív jsem byla také děsně žárlivá, ale postupem času jsem zjistila, že to úplně není pro dobro věci :D. Být žárlivá je fajn, ale jen v jisté míře, tedy aspoň pro mě :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. V tom puntičkářství se naprosto shodujeme. Také jsem velká perfekcionistka a to skoro úplně ve všem. A co se týče článku jako takového, moc se mi líbí, jakou vtipnou formou to podáváš. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snažím se psát tak, aby to lidi pobavilo. :)

      Vymazat
  3. Zdravím :).. Koukám, že máme stejný přístup k alkoholu :P Jediné, co požiju je zelená s kofolou nebo rum v buchtě :D .. Žárlivost je svinstvo a navíc mám pocit, že se časem zhoršuje :\.. A vztekat se taky neumím :D ačkoliv občas bych strašně chtěla.. Většinou se jen nafouknu a vztek potlačím.. :\ :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný článek :) S tvým postojem k alkoholu naprosto souhlasilm a napiju se jenom málo, když se třeba něco slaví :) i s žárlivostí souhlasím, když jsem měla přítele, který měl spoustu kamarádek, které vždy objímal a objímal i svou bývalou, tak jsem už nevěděla, co mám dělat :D máš moc pěkný blog a krásně píšeš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, člověk si to objímání nárokuje pro sebe. :D Naštěstí přítel skoro žádné neobjímá, jinak už asi nežijou. :D
      Děkuji za pochvalu!! :)

      Vymazat
  5. Každý jsme v nějakém ohledu trochu divný a každý máme nějakou vlastnost, bez které by jsme se s radostí obešly. No, co se dá dělat :D.
    Jinak s tím alkoholem s tebou úplně souhlasím. Je docela smutné, že se hodně lidí bez chlastu vůbec nedokáže odvázat...

    OdpovědětVymazat
  6. To s tím alkoholem úplně chápu :D Mně je 15 a moji někteří kamarádi (většinou kolem 15-17 let) se také neumí bavit bez alkoholu a přitom by ho vlastně ani neměli pít! Fakt hrozný, navíc mě to prostě štve, protože já se bez alkoholu v pohodě zabavím (ne, že bych ho někdy pila... jen na oslavách a to ještě skleničku...) a když jim to vypravím tak oni "prosimtě, to není zábava, zábava je jenom s lahví vodky" :D
    Já třeba také někdy brečím ze vzteku, a taky jsem hodně výbušná (hlavně když jsem s rodiči) a občas mi také pomáhá počítání :D
    Jinak na mě je divných spoustu věcí, třeba já zase když jím rohlík nebo třteba croiassant s náplní, tak to celý "ojím" a zbyde jenom vnitřek rohlíku nebo náplň croiassantu :D A nebo třeba když jsem rozčílená a na někoho křičím, tak se rozbrečím (je to fakt hrozný tohle), protože si vlastně uvědomim, že křičim na člověka, kterýho mám ráda, tím pádem mě to začne mrzet... ale stejně pořád křičím :D
    No myslím, že bez divných věcí bychom ani nemohli být :D
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  7. Mi připadá, že jsme uplně stejný. Já alkohol teda nemám ráda a nechutná mi, ale daleko vtší boj svádim s cigaretama. Už jenom ten smrad z toho nesnášim, a to ani nemusí být kouř, ale stačí, když jdu na večeři a pak mam načichnutý oblečení. Protože samozřejmě že bejvaj vyhrazený koutky pro kuřáky, jenže to je jak kdyby v bazénu bylo vyhrazený místo na čůrání. Prostě to nenávidim! Co se týče žárlivosti, vim a upřimně přiznávám, že to občas hodně přehánim, ale tak zažila jsem si taky svý se svym prvnim (ne)přítelem, kvůli kterýmu mam trauma už od prváku (pozn. jsem půl roku odmaturovaná).
    Myslim že jsem našla svojí spřízněnou duši :D.
    Dede z www.jezkovy-voci.com :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cigarety mi taky hodně vadí, hlavně když jdou přede mnou lidi a jde mi to přímo do obličeje. A někdo to dělá schválně ...

      Hej Dede, jsme dvojčata! :D :o

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!