8. ledna 2016

Povstaneme - Rudí jak úsvit!

Vítej u nové knižní recenze!

Po Rudé královně jsem pokukovala od doby, co vyšla. A když byly ty Vánoce, přála jsem si ji. A dostala. Hned ten večer jsem k ní zasedla a nepřestala, dokud jsem ji neměla přečtenou. Jaký je můj názor na tuto knihu?



AUTOR: Victoria Aveyardová
CENA: od 329,-
POČET STRAN: 360
ŽÁNR: literatura pro dívky, fantasy, dystopie, dobrodružství

OFICIÁLNÍ ANOTACE: Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?

OSOBNÍ NÁZOR NA KNIHU: Rudá královna byla jednou z knih, která mě zaujala jak obalem, tak obsahem. Moc recenzí na tuto knihu jsem neviděla a ani nečetla, tak jsem tápala v tom, jak se mi vlastně zalíbí. A nezklamala mě.

Ovšem připravte se na to, že nejspíš nebudete (jako já) ze začátku ději moc rozumět a není hned zajímavý. Takto to bylo u mě, možná to bude takto i u vás, netuším. Knížka mě začala bavit tak u třetí kapitoly. Ale začátek je důležitý, aby jste pochopili, jak to v jejich světě vlastně probíhá.

Mare je hrdinka, kterou si oblíbíte. Statečná srdcem, vykulená ze všeho. Kdo by nebyl, když celý život žijete jako Rudá a najednou jste Stříbrní. Někdy mi hlavní hrdinky vyloženě lezou krkem, Mare ale ne, měla jsem ji ráda od začátku do konce.


Když přejdeme k princům, nevím, koho jsem z nich měla radši. Spíš jsem k nim měla takový neutrální přístup. A to bylo dobře, protože oba dva v závěru knihy se ukázali v úplně jiném světle, než byli. Jednoho jsem začínala nenávidět a druhého litovala.

Pokud máte rádi tajemno, trochu detektivního příběhu a romantiku, určitě po Rudé královně sáhněte. Jak to tak vypadá, bude mít zcela určitě druhý díl a již se nemůžu dočkat na pokračování!

Četli jste Rudou královnu? Jaký byl váš názor na knihu?

8 komentářů:

  1. Tuhle knihu vidím poprvé, ovšem moc se mi zamlouvá. Připadá mi hodně podobná Selekci, alespoň podle toho, co tady vidím. Pokud se mi někdy dostane pod ruku, ráda si ji přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Selekci? No ... jisté podobnosti tam jsou, tam ale není soutěž ... je podle mě jiná. :)

      Vymazat
    2. Myslím například to rozdělení na Rudé a Stříbrné jako kasty a Severní a Jižní rebely, ten koncept v paláci a podobně.. :)

      Vymazat
    3. Takpalác a různé vrsty má víc knih, :)

      Vymazat
  2. Rudá královna mě zaujala, někdy si ji musím přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tu hrozně moc chci :-) koupím si ji co nejdříve.
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!