22. ledna 2016

Značkové věci aneb cena neznamená vše

Vítejte u nového článku!

Dnes bych ráda pohovořila na téma " Značkové obchody ". O tyto obchody jsem se jako mladší vlastně nikdy moc nezajímala, až snad poslední dva roky jsem se do kamenných obchodů nebo e-shopu párkrát zašla podívat. Větší krok v životě jsem udělala ten, že raději budu investovat do kvality než kvantity.

Značková kabelka Guess, zdroj www.delmas.cz

Svůj názor bych ráda vystihla na dámských kabelkách, příklady budu udávat ze značkového obchodu Delmas. E-shop Delmas nabízí širokou škálu značek, od známé Guess až po Calvin Klein. Ano, kabelky od Kleina mě zaujmuly asi nejvíce, protože tuto značku mám zrovna moc ráda, i když zrovna moc věcí od ní nemám. Co mě překvapilo, na stránce najdete zároveň i cestovní kufry od značky Samsonite, kterou jsem předtím vůbec neznala. Zaujmuly mě hlavně svým jednoduchým vzhledem. Stránka má také rubriku, kde můžete najít například dárek pro svého přítele či otce.

Kabelky jsou mojí menší závislostí. Doma jich mám asi ... hodně. Z různých obchodů, po vietnamce až po Sinsay. A každá je kvalitou jinde. Sice to závisí na kusu, ale například ze Sinsay se mi kabelka po dvou měsících začala rozpadat. Mým snem je si jednoho krásného dne koupit kabelku od Calvina Klein, slyšela jsem, že opravdu vydrží.

Nevýhodou značkových věcí je, že bohužel většině nejsou právě dostupné, protože jsou drahé a lidé se bojí za takové věci " vyhodit " tolik peněz. Ano, to pravda je, ale zjistila jsem (tedy spíše konečně jsem se to naučila), že když člověk šetří rozumně, jde to v pohodě utáhnout. Šetřila jsem si a hned v měsíci jsem si mohla rovnou dvě značkové boty koupit.

Často jsem si říkala, proč mi moje boty nevydrží ani rok (pomineme teď fakt, že jsem profesionální ničič bot, ano?). Je pravda, že kvalitou vietnamci versus značkové věci jsou asi trochu jinde. Asi před týdnem jsem si koupila nádherné boty, od mé oblíbené značky Adidas. Tak doufám, že vydrží, zatím obstojně drží! Ale uvidíme, co vydrží při běhání po autobusech a podobně.

Když si to tedy vezmeme, do některých značkových věcí se rozhodně vyplatí investovat. Svou sportovní podprsenku a legíny od Adidasu si nemohu vynachválit. Divila jsem se, když jsem se ptala kamarádky, jak dlouho má tu krásnou kabelku od Michala Korse a když mi řekla, že dva roky, nevěřila jsem (když mě se rozpadne po 2 měsících). Kdo šetří, čas od času si nějakou pěknou a kvalitní věc určitě koupit může.

Jaké jsou vaše názory na značkové obchody? Jste pro tzv. kvalitu nebo kvantitu? Podělte se o svůj názor v komentářích!

12 komentářů:

  1. Můžu říct, že mám kabelku od Korse, kterou tahám všude a dávám jí dost zabrat a je stále jako nová, takže se opravdu do těhle věcí vyplatí investovat. Radši si něco našetřím a koupím si dražsí věc, než si koupit x levnějších, které nic nevydží, ale je to asi věc názoru.

    OdpovědětVymazat
  2. Snad "dvoje značkové boty"...."nebo dva páry značkových bot".

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to máš pravdu, taky si přeju kabelku MK :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem rozhodně za kvalitu, tedy u těch věcí, u kterých se kvalita opravdu dá rozlišit. Například trička, legíny, nebo třeba mikiny mám radši z "obyčejných" obchodů, jako jsou právě Sinsay, Tally Weijl, Reserved apod., tam se mi třeba líbí i víc vzhled, ale boty, kdybych je nosila, tak kabelky, bundy, sportovní oblečení a takovéhle věci mám upřímně radši značkové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, zrovna tyhle věci jsou důležité a vyplatí se do nich investovat. :)

      Vymazat
  5. Trochu máš pravdu. Třeba boty, je o hodně lepší koupit si boty za 1000,- než boty za stovku od vietnamců. Ale vždy je lepší si kupovat větší, protože když z nich vyrosteš tak to je malér.

    A kabelka Michael Kors! Když jsem ji poprvé viděla (na netu) tak jsem si strašně přála jednu mít. Jsou sice drahý jako kráva ale chtěla bych jí. Líbí se mi jak jsou udělané a tak. Ale jsou opravdu drahý...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už nerostu, tak si můžu kupovat už jednu velikost a nebojím se, že mi za pár měsíců nebudou. :)

      Vymazat
  6. No, upřímně nevím, jestli značka nutně znamená kvalitu. Většinou u značek jako Guess, CK, DKNY a vůbec všechny tyhle butiky mají 70% ceny za značku, dalších 20% za materiál a 10% ceny za práci. Tou cenou nedotuješ kvalitu výrobku, ale chod světových filiálek a akcionáře.
    Koneckonců, všechno se to šije většinou v Číně, přestože se to korporace snaží zakrývat. Ale většinou se to šije ve stejných fabrikách za pomoci dětské pracovní síly. Smutný, ale pravdivý.
    Chceš-li investovat do kvality, nenakupuj od korporací, ale zajdi si třeba k lokálnímu návrháři či na design trh. Máš garantovanou kvalitu materiálu a lokální produkci. A navíc tím podpoříš domácí trh, což taky není k zahození ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!