10. srpna 2016

Jak děti člověka vyčerpají anebo tábor s koňmi

Vítejte u nového článku!

Dlouho tu nebyl žádný článek ze života, že ano? Bohužel jsem neměla nápady, o čem psát. Chtěla jsem hlavně, aby to pro vás bylo zajímavé. Poté mě napadlo, že bych vám mohla napsat o tom, jak jsem se v naší stáji starala o děti na táboře, který se konal poprvé. A vypadá to, že ani ne naposled.


Řeknu vám, první den byl takový zvykací. Hlavně na to vstávání. Nebylo to nijak hrozné, ale přítel mohl v autě ještě cestou alespoň spát, já se musela soustředit na řízení. Děti přijížděli na devátou a my jsme měli každý den sraz v osm. Vždy jsme připravili poslední drobnosti, promysleli program, najedli se a čekali na děti.

První den byl seznamovací. Docela jsem byla pyšná, že jsem si zapamatovala do hodiny všechny jména. Celkem jsme měli dětí tři, od úterý se k nám přidala ještě jedna holčička. Byl to příměstský tábor, takže děti jezdili na spaní domu. Končilo se obvykle ve čtyři odpoledne. 

Vždy jsme se zeptali, jaké koníky by děvčata chtěli. Bohužel nemohli dva koně, protože jeden poník měl zranění na hlavě (nejspíše z výběhu o větev si chudinka rozřízla hlavu) a další měl problémy s kopyty (nyní je v pořádku díky podkovám). 

První jízdu na koni jsme udělali formou hry. Každé dítě už někdy jezdilo a mělo pár lekcí za sebou. Hráli jsme hry a starali se o koně, jak práci, tak jízdu. Jízda v pondělí byla formou hry, kdy si vybrané koně museli děvčata nalézt. Od nás tři členky si vzali koně a jeli jsme. Za námi šla hlavní cvičitelka a členka, které označili trasu. Děvčata si našla koně dobře, jen jednou špatně zabočili. :)

Druhý den se jezdilo na jízdárně. Postavili jsme dráhu, kde byl slalom, malý skok, položené kavalety na zemi a barely. Byla to legrace. Dokonce byla i malá kolize, kde kobylka, kterou jsem měla na starost zrovna, tak se trochu zabořila do písku a spadla na přední nohy. Malá Anička se ale udržela a kobylka byla naštěstí v pořádku.

Třetí den jsme se šli projet s koňmi do lesa. Byla to super procházka, jen les byl celkem mokrý a jak bylo dusno, všude byli mouchy a hovada. A otravovali. Hodně. 

Čtvrtý den se nejezdilo, protože jsme měli program plný her. Asi nejzajímavější byla hra Najdi poníka. Holky vzali Devila, našeho nejmenšího koně a šli vyznačit trasu. My jsme je pak šli hledat. A ano, ztratili jsme se, protože nějací lidé asi vzali jedno značení. Ale nakonec jsme poníka našli!

Poslední den, v pátek, šli holky na jízdárnu. Učili se na lonži (dlouhém provazu) klusat a držet na koni správný sed. Větší Anička i cválala. Odpoledne jsme pak ukázali děvčatům, jak skáčeme my velcí a jak budou taky skákat. Ano, těší se na tu dobu! :)

Tábor mi přinesl hodně zážitků. Strávila jsem krásný týden s lidmi, které mám ráda a získala nové zkušenosti, jak s dětmi, tak s koňmi. Bavilo mě to, i když jsem chvílema byla opravdu unavená. Ale stálo to za to!

Byli jste na nějakém táboře jako účastník nebo vedoucí? Jaké jsou vaše zážitky?

2 komentáře:

  1. Na táboře jsem byla jednou, před třemi lety. Mám v plánu jet příští rok na Game of Thrones tábor, ale nevím, jak to zkloubím s festivaly. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, dneska jsou tábory snad na každé téma koukám. :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!