17. srpna 2016

Největší závislosti lidí?

Vítej u nového článku!

Když jsem přemýšlela o novém tématu k zamyšlení, projížděla jsem zrovna jednu z největších sociálních síťí, Facebook. A najednou mě to trklo. Co napsat o závislostech? Sestavila jsem body, které si myslím, že jsou nejčastější. Jdeme na ně!


  • Sociální sítě - Nechtělo se mi psát o každé zvlášť, tak to vezmu takto hromadně. Ať chceme, nebo ne, sociální sítě se nám navrtali do života a většina se na nich prostě a jednoduše stala závislými. Nejsou tak špatné, Instagram nabízí možnost sdílet různé zážitky ze života, Facebook vám nabídne možnost najít své dávno ztracené přátele ... možností je mnoho. Možná proto, že nám tolik nabízejí, je mají lidé tak rádi. Ale čeho je moc, toho je prostě moc.
  • Youtubeři - Tato mánie se týká spíš mladšíc věkové kategorie. Není ale o to méně závažná. Někdy si myslím, že je toho až moc. Youtubeři mají na mládež neuvěřitelný vliv (například když si vezmeme Bubblelogy a drinky Youtuberů, pak je děti chtějí jen proto, že jsou od nich). Byla jsem na jedné youtuberské akci a byla to dost síla (článek si můžete přečíst ZDE).
  • Nepříjemné chování - Někdy mi připadá, že se snad lidé ani neumí chovat k sobě hezky. Sakra, jak se někdo může chovat hnusně k člověku, kterého ani nezná? Já bych se bála, že ten daný může například trénovat karate a klidně mě do vteřiny poslat na zem. Mrzí mě, když vidím jak se k sobě lidé chovají.
  • Mobilní telefon - Místo toho, aby si lidé povídali, raději sklopí zrak ke svým mobilním telefonům a už to jede. Smskování, projíždění internetu, Facebooku, hraní her, hledání pokémonů ... Mobil se dostal do takové podoby, že většina dá přednost raději jemu než osobnímu kontaktu s lidmi.

Jaký je váš názor na tyto závislosti? Přidali by jste nějaké?

8 komentářů:

  1. Přidala bych drogy. A v mém případě hudbu. Když ji neslyším víc jak 24 hodin, začínám být protivná. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já hudbu mám také ráda, ale jde bez ní v mém případě vydržet. :D

      Vymazat
    2. Já hudbu naprosto miluju a právě teď ujíždím na jedné naprosto úžasné instrumentální skladbě, Strength of Thousand Men. I když zrovna třeba nemám náladu, při této skladbě se vždy cítím úžasně. Tak.. vyrovnaně, harmonicky, .. Ale zas úplně závislá na hudbě nejsem, to bych už na dovolených asi byla zpruzená.. :D

      Ty sociální sítě jsou kolosální závislost. Naštěstí to není tak úplně můj problém. Z YouTuberů sleduju Kovyho, Hoggyho, jehož humor se mi ale před nějakou dobou už docela omrzel (nebo jak to říct), a amerického YouTubera Brenta Riveru. .. Potom nějaké MH a EAH kanály a hudební. Ale je pravda, že Instagram je velmi inspirativní, sama ho mám. Ovšem poslední bod už u některých často přesahuje meze..

      Vymazat
    3. Dle mého záleží, jaký člověk je. Někdo může mít již zmíněné záležitosti, někdo zvířata, někdo přítele ... :) A Zuzi, ano, ty jsi snad největší závislák na hudbě, co znám! :D

      Vymazat
  2. Asi bych zapadla do vice skupin, ale vsechno se toci kolem blogu. Kdybych skoncila s blogovanim, verim tomu, ze na pocitac bych sla treba i jen jednou za tyden. Na facebook bych nechodila vubec, protoze osobni facebook vubec neresim, chodim jen na ten blogovy. To same asi instragram...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že nejsem jediná, kdo by se na počítači nudil, kdyby skončil s blogováním. :D

      Vymazat
  3. ja by som napísala alkohol drogy sex :D

    http://teenmumy.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!