21. prosince 2016

Girl online - Na turné

Vítejte u nové recenze!

Dnes vám představím pokračování úspěšného románu Girl online, který napsala youtuberka Zoella. Pokud jste četli první díl, jistě jste čekali, jak druhý díl vlastně dopadne. Prozradím vám, že se chystá v listopadu třetí díl, takže pokud jste si tuto sérii oblíbili, budete jistě rádi. Ale jdeme na článek!


  AUTOR:  Zoe Sugg
CENA: od 180 ,-
POČET STRAN: 368
ŽÁNR: Pro děti a mládež, romantika

OFICIÁLNÍ ANOTACE:  Zdá se, že navzdory vzdálenosti, která je od sebe dělí, jsou Penny s Noahem pro sebe jako stvořeni. Vždyť nakonec ustáli i mediální smršť, která vypukla po Vánocích, když se bulvární média o jejich vztahu dozvěděla. Trápení jim způsobuje jen skutečnost, že se mohou vidět tak málo. A tak když Noah Penny pozve, aby s ním odjela na velké evropské turné, Penny má pocit, že její život už nemůže být báječnější.Jenomže brzy se ukáže, že cesta do Evropy nebude zdaleka taková idyla, jak si Penny původně myslela. Její Kluk z Brooklynu je v jednom kole a nemá na ni vůbec čas, ne každý z jeho týmu Pennyinu přítomnost na turné vítá s nadšením, a aby toho nebylo málo, někdo (že by nějaká Noahova žárlivá fanynka?) jí začne posílat výhružné e-mailové zprávy. Není divu, že netrvá dlouho, a Penny začne mít pocit, že život na turné není nic pro ni… Stýská se jí totiž nejenom po domově a nejlepším příteli Elliotovi, ale i po jejím starém životě, ve kterém nepochybovala o tom, kým vlastně ve skutečnosti je…Dokáže Penny po Noahově boku najít svou životní cestu, nebo je to úkol natolik těžký, že během jednoho dlouho očekávaného léta přijde o všechno?

NÁZOR NA KNIHU: Bylo mi jasné, že druhý díl Girl Online na sebe nenechá dlouho čekat. Byla jsem zvědavá, jak se Zoe s ním popere a co vlastně na Penny čeká.
Penny se celkem změnila. Už to není ta věcně stydlivá dívka, co se snad bojí i vylézt z baráku. Svůj blog dala jako soukromý, protože nechtěla zažít to, co s ním zažila. Těší se na Noaha a na turné. Ovšem kdyby věděla, co ji čeká, moc by se netěšila. Své záchvaty paniky už relativně zvládá, ovšem ozvou se ozvu. Penny mi připadá, že malinko dospělá, přesto ale vidíme náznak Penny z prvního dílu. 

Eliot je prostě sladký. Nic víc o něm snad ani říct nemůžu. Kdo by nechtěl mít kamaráda, který je gay, rozumí módě a vždy pomůže? Zato Noah mě celkem štval, ovšem vlastně za to své chování nemohl. 

Tento díl je stejně jako první velice čtivý a ihned vás zatáhne do děje. Zjistíte nové okolnosti, trochu z minulosti a opět kniha skončí otevřeně (jak já otevřené konce nesnáším) a ještě k tomu tak, že jsem nechápala, co tím autorka chtěla vlastně říct.

Rozhodně si nemohu stěžovat na zvraty a zajímavé události, kterých byla kniha plná. Možná proto je tak čtivá. Neustále se něco děje. Jen ty zvraty jsou asi to jediné, co mě udržovalo u knihy a měla jsem ji díky tomu přečtenou za jeden den.

Knihu doporučuji hlavně pro odreagování. Nemá žádné skryté smysly, skoro žádné poučení ani hlubokou myšlenku. Ovšem kniha na relax je to výborná.

Četli jste druhý díl Girl online? Pokud ne, láká vás? Jaký je váš názor na tento díl?

4 komentáře:

  1. Předchozí knížku jsem si zamilovala, protože Zoellu mám fakt ráda, o téhle jsem nějak nevěděla, určitě po ni taky kouknu. :)

    www.fakynn.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě jí zkus. Je to sice typický román, kde nějak víš, jak vše bude, ale oddechovka je zo dobrá. :)

      Vymazat
  2. čítam o tejto knižke samé recnzie. no neviem stále či si ju kupit :D ale tá tvoja ma najviac zaujla, čo sa týka knižiek tak ja čítam CHATRČ určite odporucam

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. J8 to dlěám jednoduše, přeji si je k svátkům, narozeninám a tak. Pak nemusím nic kupovat. :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!