1. března 2017

Nová selekce? Přichází dcera!

Vítejte u nové recenze!

Kdysi dávno jste si mohli přečíst recenzní článek na všechny tři díly Selekce. Nyní vám dávám svůj názor na díl Dcera. Vše je opačně. Chlapci bojují o slečnu. Nebudu to nějak zdlouhavě opisovat, jdeme rovnou na to!


 AUTOR:  Kiera Cassová
CENA: do 299,- 
POČET STRAN: 320
ŽÁNR: romantika, love story, literatura pro dívky

OFICIÁLNÍ ANOTACE: Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci.

NÁZOR NA KNIHU: Jelikož královský příběh Selekce mám ráda, rozhodla jsem se, že vyzkouším i královskou dceru Ameriky a Maxona, jejich Eadlyn. A musím říct, že hned ze začátku mě tato postava dostávala mnohem víc, než samotná její matka.

Tak strašně sebestřednou postavu jsem snad ještě nezažila. To chování bylo takové, že jsem měla občas chuť do knihy se vnožit a jednu jí vlepit. Zasloužila by si jí celkem často. Zhruba ale v polovině knihy, možná dříve, jste začali její postoj chápat. Není totiž jednoduché být ta, na kterou se spoléhá nejvíce a je na ní defakto blaho celé země.

Také jsem chtěla vědět, jak vlastně vše dopadlo s jejími rodiči. I v knize o Eadlyn se dozvíte některá tajemství a novinky o této dvojici. Že není vše tak dokonalé, jak se zdá.

A samotní muži? Musím říct, že jsem se dosti ztrácela. Kromě pár mužů si je totiž skoro nepamatuji. Zato mě ale snad každý něčím dokázal rozesmát. V tomto byla Dcera více vtipnější než její předchůdkyně.

Zajímavá vsuvka je i ta, že královský pár má víc dětí a každé dostane kousek prostoru, tudíž si můžete představit, že je to rodina jako každá jiná, i zde jsou hádky a rozepře.


A celkový dojem z knihy? Dceru bych zařadila stále za Selekci, protože první díly se mi líbily mnohem více. Ovšem je příjemné si projít Selekci znovu, akorát s jinými pohlavími a jinými vládci. Když opomenu chybu, že se kniha měla jmenovat Dědička, tak Dcera je příjemné pokračování Selekce.



Četli jste Dceru? Jaký je váš názor na tento díl a celou Selekci?

3 komentáře:

  1. Krásná knížka <3 Četla jsem ji ještě v angličtině :D Doufám, že Selekci zfilmují, je to fakt pecka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem Eadlyn neměla v lásce, ale z části jsem jí chápala, je to jako image, kterou musí neustále nosit. :) Podle mě u nás vyjdou, jelikož Selekce tu má celkem oblíbenost. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!