13. prosince 2015

Girl online, co jde offline

Vítejte u dnešního článku!

Dnes vás čeká opět další recenze, tenroktá knižní. K narozeninám jsem dostala knížku, na kterou jsem četla spoustu kladných i záporných recenzí a byla jsem na ni opravdu zvědavá, jaká nakonec bude. Řeč je o Girl online, knížka, která zaujala hlavně díky tomu, že je i z blogového prostředí a navíc od slavné youtuberky Zoelly.


 AUTOR: Zoe Sugg
CENA: od 199,-
POČET STRAN: 360
ŽÁNR: Dobrodružný, pro dívky, román

OFFICIÁLNÍ ANOTACE: Penny má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online si začne psát blog o svém každodenním životě - o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí.Když ji ovšem na školním představení potká ten "největší trapas na světě" a situace začne být na všech frontách na pováženou, rodiče ji vezmou s sebou na pár dnů do New Yorku. A tam Penny potká Noaha: úžasného charismatického muzikanta, kterému se prostě nedá odolat. A vůbec poprvé v životě se doopravdy zamiluje. A jak jinak (je přece blogerka!), o své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu. Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina - a v ohrožení se neocitne jenom ona, ale i její vztahy k nejbližším přátelům.


OSOBNÍ NÁZOR NA KNIHU: Byla jsem opravdu zvědavá, co na knihu budu říkat. Četla jsem spoustu nadšených recenzí, co knížku vychvalovali až do nebes a přesný opak, co jí hezky rychle snášeli zase dolu. Zaujala mě hlavně blogovým námětem (kterou blogerku by to nezaujalo, že?). A jelikož jsem byla líná utrácet za ní peníze, přála jsem si ji k narozeninám a hle, dostala jsem ji od spolužačky.

Kniha na první pohled zaujme obálkou. Přijde mi, že je hezky sladěná, co  se týče barev. A hlavně se mi líbí námět těch fotek, jak jsou jakoby na snůře připevněny kolíky. Vše k sobě hezky ladí. A jak se říká, na vzhled kouká hodně lidí.


Styl této knihy mi vyhovoval, je super, že nad knihou se nemusí nijak extra přemýšlet. Určitě to není žádné drama ani náročná četba, spíš je na odpočinek a relax. Zasmějet se s Penny, zamilujete do Elliota, budete chtít zabít Noaha (jen moje pocity na hlavní hrdiny). 

Určitě se mi líbilo, jak jste poznali části, kde byl článek na blog a kde je normální děj. Kapitoly nejsou moc dlouhé, tak akorát, aby čtenáře neomrzely (a hlavně kdo odbíhá jako já, ocení kratší kapitoly díky zakládání).

Penny byla naivní hrdinka, co ráda fotí a bloguje. Trochu mi připomínala mě, až na to, že takové trapasy nemám ani já a ani bych je nechtěla mít tak často, jako ona. Někdy jsem jí opravdu litovala. Elliot byl takový správný " gayovský " kamarád, kterého by chtěla každá holka mít jako kamaráda. A Noah, nevím. Nesedl mi, choval se chvilku tak a tak a člověk nevěděl, co si o něm má myslet. Měl hlavně ukvapené názory, za které bych mu místy nejraději jednu vrazila.

Pokud hledáte lehkou knihu na odpočinek a relax, máte rádi blogování, fotografování a cestování, určitě po Girl Online sáhněte.


Četli jste GIRL ONLINE? Jaký je váš názor na knihu? Pokud jste ji nečetli, plánujete si ji přečíst?

16 komentářů:

  1. Já jí nečetla, ani neplánuji. Nějak mě éra knih od youtuberů a blogerů minula, nebo jsem na to stará :D. Já myslela, že kniha bude o příběhu Zoe samotné...tak mě to docela překvapilo, když to teď u tebe čtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já knížky od youtuberů taky moc nečtu, ale tato mě zaujala v tom, že je tam hodně zmíněno blogování. :))

      Vymazat
  2. Ahoj, pěkná recenze. Já jsem se ke knize ještě nedostala. Ale do budoucna plánuju si jí sehnat...nebo alespoň půjčit. Podle recenzí co jsem četla by kniha asi stála za investici *jako bych těch knih neměla málo* :-)
    Jinak pěkný blog a dost často tě navštěvuji. Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
  3. Dočetla jsem do poloviny, za mě skoro odpad =D Jinak super recenze =)
    http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem ji koupila ségře k Vánocům, tak jsem ráda, že ji chválíš. Sama bych se ale do ní určitě nepustila.. pro mě tyhle knihy moc nejsou. :D
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  5. Tuto knihu jsem četla, a líbí se mi. :) Pro blogerky jako dělaná. :D

    Jinak vrhám se na blogspot, mám v tom trochu zmatky a zkouším vytvořit nějaký vzhled, ale nejde mi to. :D No, budu zkoušet dál. :D

    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě bych knížku nehodnotila jako "Zoe má takový a makový styl psaní", když ji nepsala ona.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slyšela jsem o tom, že ji nepsala sama. Taky ji styl psaná nepřipisuji. :)

      Vymazat
  7. Knížku jsem také četla a je velmi dobrá.. i když její příběh mi příjde až moc dokonalý a naivní
    bigredevil.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Girl online jsem nečetla, ikdyž se trochu bojím, že mě to zklame :) Upřímně mám Zoellu ráda, je to sluníčko, ale nejsem si jistá, jestli má kvality spisovatele ;) to měla spíš napsat knihu o sobě..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesmíš čekat žádné složité zápletky a tak. Je to kniha s předvídatelným dějem a spíše u ní budeš relaxovat. :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!