6. prosince 2015

Proč dojíždět do školy?

Vítám vás u nového článku!

Každý školou povinný a dojíždějící ví, jak je to někde otravné. Sotva vstanete, už musíte letět na autobus, sednete si a máte co dělat, aby jste neusnuli a nepřejeli svoji zastávku. Ovšem i dojíždění má své výhody. Jaké to jsou?



  • Příprava do práce! Jelikož vám doprava vždy jede nesmírně brzo či musíte přestupovat, logicky musíte brzy vstávat. Já například obvykle vstávám ve čtyři. Aneb zvykejme si!

  • Získáte výbornou kondičku, protože jestli máte takové štěstí jako já, v jednom kuse dobíháte autobus. A takovéto běhání se vyplatí, ne? Ani nemusíte cvičit.

  • Získáte mnoho cenných informací. Určitě s vámi jezdí mnoho lidí, které se vyplatí poslouchat. Nejnovější drby? Šup do nejbližšího autobusu!

  • Kvalitní spánek je základ. Jelikož vstáváte brzy, dobíháte autobusy a vlaky a ještě k tomu se ve škole učíte, budete tak unavení, že do postele ihned padnete. A usnete rychleji než si myslíte.

  • Získáte správné vychování. Jste přeci tak hodní, že když vám nějaká stará paní řekne " Tohle je místo pro seniory, tak pustíte mě laskvě sednout?! ", určitě s úsměvem vstanete a uvolníte dané dámě místo. Nebudeme si povídat, že by jste ji nejraději zadusila polštářem a naučila slovíčko prosím a děkuji.

Dojíždíte do školy či do práce? Znáte tyto situace?

26 komentářů:

  1. Každý den jezdím. Je hrozné vstávat každý den v 5:30 a pak se domu ještě vracet pozdě...Ale co už, musím si zvykat. :D Super článek! :)
    www.catherineribbon.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Hlavně ted v zimě, odjíždím a vracím se za tmy. :D

      Vymazat
  2. Já jsem dojížděla na střední, vstávala jsem v 5 a cesta na bus mi trvala 35 minut pěšky + 30 minut jízda busem do města. No někdy mi to upřímně chybí, takové to ranní procházení se na bus bylo někdy i fajn. Jen v zimě jsem hned měla mokro v botech po ránu, to jsem si pak vozila do školy náhradní ponožky :D. Potom na VŠ jsem to měla 5 minut (nebo pořád mám) do školy, to je úplně něco jiného. Najednou vůbec nemám režim, všude chodím pozdě :D myslím, že by bylo lepší, kdybych dojížděla a vstávala brzo a měla zase nějaký režim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže jsi dojížděla tak nějak hodinu jako já. :) Jsem zvědavá na sebe, až budu příští rok na VŠ. :D

      Vymazat
  3. Taky dojíždím, i když mi cesta netrvá tak dlouho- 15-20 minut :D Ale ráno taky chodím na autobus za tmy a protože poslední autobus jede v 15.10 (!!!!), večer chodím pěšky za tmy. Vždycky si říkám, že když každý den ujdu těch pět kilometrů, tak budu mít pořádně svalnatý lýtka! :D Tak trochu jiný cvičení...
    www.helloimmonika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek :D Já se právě rozhoduji, jestli mám na střední dojíždět nebo hledat intr :D Ale nevím, jestli si zvyknu, teď mám školu minutu od baráku :D
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já volila dojíždění, protože na intru se mi být nechtělo. Není nad vlastní postel a jídlo od maminky! :D

      Vymazat
  5. Já do školy chodím tak deset minut pěšky a nedokážu si představit že bych sedla do auta a do školy dojela.

    OdpovědětVymazat
  6. Teiž na školu dochádzam vlakom a z tade sa človek dozvie vecí :D A nuž... To s tým dobehávaním dobre poznám, stále ráno že: mám čas, mám čas... a potom mám 5 minút dojsť na stanicu, ktorá je dvakrát tak ďalej :D
    Vii, http://with-love-vii.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Moje cesta autobusem trvá maximálně pět minut, častěji ale chodím pěšky. :D Já si v MHD často dopisuji domácí úkoly (no co je? :D) a učím se.

    Jinak obnovila jsem svůj blog.cz, crazy-hot-chocolate. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já ne, protože se mi pak dělá špatně, jak koukám dolů. :)

      Vymazat
  8. Já teda ráno jezdím jen MHD, každopádně v tom se naučíš nedýchat, protože i ráno jsou lidi smradlaví, naučís se neposlouchat, protože jak mluví dnešní děcka, to nemluvím ani já, no a hlavně se naučíš vmestit do 20cm čtverečných a o skvělém balancu a rovnováze ani nemluvě, protože bus je vždy neskutečně nervaný.

    fakynn.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Já jezdila do školy asi 40 minut a teda jediná výhoda byla ta, že jsem se stihla učit na testy. Na každý jeden test a doma jsem se skoro nepřipravovala :D.
    Teď chodím do práce pěšky, mám to asi 10-15 minut, což je super. Ráno to hezky protáhne a probudí :)).
    www.jezkovy-voci.com

    OdpovědětVymazat
  10. Každý deň cestujem z jedného mesta do druhého a dáva to zabrať na psychiku, hlavne v zime... Najradšej by som bola na intráku, ale nechcem byť bez priateľov a rodiny..
    Nicolette Lear

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V zimě je to docela na nic, čekat v zimě na autobus. :/

      Vymazat
  11. Celou střední a bakalářské studium jsem dojížděla autobusem a na jednu stranu to bylo fajn, že jsem se stihla naučit na písemky a udělat domácí úkoly, ale na druhou stranu mě ta jízda přeplněným autobusem dost zmáhala. Teď jezdím do do školy (magisterské studium) a do práce autem a pro mě je to pohodlnější.

    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych jezdila, kdybych to auto měla. :D Hold musím ještě na něj šetřit. :)

      Vymazat
  12. Je to zabavně napsané 😁

    OdpovědětVymazat
  13. Tak v tomhle máš pravdu... :D Také jsem povinně dojíždějící... opět. Na SŠ 1,5 hodiny vlakem... to bylo fajn... ovšem... myslela jsem si, kdo ví jak nevstávám brzy, když vstávám v pět. Koukám, že jsi na tom ještě hůř... (Eh... sorry... škodolibá radost... :D ) Teď dojíždím na VŠ také, ale to už je lepší. Ovšem, díky dojížděn jsem schopná alespoň číst. To je zase velká výhoda pro mě.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že při cestách má člověk hodně času. :) Já většinou poslouchám písničky a u toho spím. :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!