25. února 2016

Jaký mají vliv holčičí weby na dívky?

Ahoj a vítejte u dalšího názorového článku!

Určitě jste jako mladší četli různé dívčí časopisy a dívčí weby. Jako malá jsem se nezastavovala nad tím, zda jsou pravdivé, prostě jsem chtěla čerpat a získávat " informace ". Ha a stejně mi k ničemu nebyly. Proč tedy mají u mladých oblibu? Co je na nich tak baví?


Nebudeme si nalhávat, tyhle weby mají na svou věkovou kategorii, na kterou se zaměřují, obrovský vliv. Spousta teenagerek si přečte o tom, jak sbalit kluka, jak se správně líbat a podobně. Je to přirozené, že hledají odpovědi a bojí se někoho zeptat.

Jenže někdy se až divím, kdo může napsat tak absurdní článek. Pár zkušeností ze života mám a proto se divím, co někdo dokáže napsat. Pak se nemůžeme divit, proč jsou takové dívky, jaké jsou. Každý je individualista a na každého platí něco jiného, tudíž když někoho tzv. " balíte ", žádný článek vám nepomůže, nejlépe je vsadit na vlastní hlavu. A pravidla slušného chování. Jenže většina toto nepochopí, co si budeme nalhávat, dospíváme bohužel psychicky celkem pozdě.
Když jsem jela nedávno v autobuse a přede mnou seděla zhruba 13-letá dívka, se zájmem jsem po očku mrkla, co dívka čte. Četla si o tom, jak se udělat krásnější, aby zaujala opačné pohlaví. Zkoušela jsem zjistit, co je to za časopis a co to bylo? Bravo. Pamatuji si doby, kdy jsem si časopis sama kupovala, i když je to devět let zpátky. Letmo jsem článek přelítla očima a to, co jsem viděla, mě ohromilo: usmívej se (což není nic špatného), zlepši svůj vzhled pomocí líčidel, chovej se přitažlivě a další věci. 

Snad jediný web, který čtu, je krasna.nova.cz.  Ano, občas jsou tam také takové ty holčičí blbosti, někdy se tam ale objeví i zajímavý článek. Ráda čtu hlavně klučičí zpovědi, články od blogerek a zkušenosti čtenářek.

Je nadmíru jasné, že nejen takovéto weby mají na dívky vliv, je spousta jiných faktorů. Nikdo se pak ani nemůže divit, když naše mladší holky jsou takové, jaké jsou. Když tohle čtou v časopisech i na webu. Hold naše generace se dostane všude a všemu věří.

Jaký je váš názor na dívčí weby? Jaké jste četli popřípadně čtete?

20 komentářů:

  1. Jak by asi ta holka v autobuse reagovala, kdyby ses k ní najednou naklonila s tím, ať se na takové články vykašle, že jsou k ničemu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, zda bych tohle zrovna udělala, ale fakt nevím, reakce lidí neumím odhadovat ...

      Vymazat
  2. Mně se nelíbí, že vlastně takové časopisy jako Bravo (Kdysi jsem ho také četla) a podobné weby vlastně mladým holkám vnucují, že by už ve 12-13 měly mít nějaké intimní zkušenosti s klukama. Já sama jsem si pak připadala divně, když ve 13 jsem neměla chuť se s klukem dotýkat a četla jsem si zpovědi 12letých holek, co už s klukem dělaly. Je jasné, že na každého to příjde v jiném věku, ale v tom ranném citlivém mládí, není vhodné, aby jim byla vnucovaná představa, že když ve 14 ještě nechodily s klukem, že nejsou v pořádku ve srovnání s vrstevnicema.

    http://kosmetickysvetz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, nad tímto jsem se ani nezamyslela ... máš pravdu!

      Vymazat
  3. články pro dívky, jsou jak říkáš někdy otřesné a hlavně časopisu typu bravo atd. Které tedy jsem už nečetla roky ale matně si pamatuji, že to bylo kolikrát hrozné co tam dokázali napsat.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem byla mladší, také jsem je četla a dnes se divím, co jsem to mohla číst. :D

      Vymazat
  4. Všechno, co píšeš, je naprostá pravda, bohužel každému trvá delší dobu, než na to sám přijde. Jéje, bohužel si taky pamatuju, že jsem si Bravo párkrát sama koupila - když se k něm letem pak člověk vrací, je to vážně k smíchu.
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si ho jako mladší kupovala. Většinou ale kvůli dárku. :D

      Vymazat
  5. Mně je teď 14 a mám pocit, že Bravo už dávno neplatí. Tak před 4 lety jsem si ho koupila, ale jediné, co mně bavilo byla fashion rubrika.... Haha, to mi vydrželo až doteď, jen s rozdílem že čtu Cosmopolitan ....:DD

    OdpovědětVymazat
  6. vyšmarila by som tie časopisy Bravo a podobné ako sa majú cuckať a podobné, keď majú 13 :D , už len v tých časopicoch o tom píšu a potom sa ludia stazuju co sa deje sak jasne ked také somrinky robia :D :D , ale super článok zaspomínala som si na tie casaky ja som niekedy citala IN-ko potom skoncilo bola som sklamana a teraz si kupujem uplne iný smer a čítam BALANS :D

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Četla jsem to do desíti, pak mě to přešlo. Možná to bylo přílišnou vyzrálostí. Prostě jsem se těmi radami nikdy neřídila a vlastně si to kupovala jen abych se podívala, jak přemýšlí ostatní. Dělalo mi problém pochopit mentalitu vrstevníků. Když mi bylo 12, jezdila jsem ze školy v páté třídě s jedním metalistou. Nenápadné naznačování, lístečky, dali jsme se dohromady v šesté třídě. Na měsíc. Ani jednou jsme se nepolíbili, sotva se drželi za ruku jednou, jelikož to byl den, kdy se mnou chtěl chodit. A pak neměl čas atd. A nakonec z něj vylezlo, že mě má jen jako kamarádku. A asi týden na to jsem začala chodit s jeho kamarádem, co si dělal srandu, že mě přebere. A s tím kamarádem jsme už pět let. Je mi 18, první polibky byly ve dvanácti (ale na veřejnosti nikdy) a někdy ve čtrnácti drobné poznávání toho druhého. Dva měsíce před 16 první sex... A dneska bych samozřejmě tak dlouho nečekala, na sexualitu mám poněkud jiný názor, ale poprvé by to rozhodně mělo být z lásky. S někým, koho v tu chvíli milujeme. :-)
    Ani krásnou nečtu. Tam jsem se totiž dozvěděla, že jestli je nějaká věc, o které se s klukem nebavit, je to menstruace. Ovšem přijde mi to jako blbost. Největší. Neumím si představit, že bych s ním o tom nemluvila. Ale asi to záleží na mentální úrovni toho partnera. Nikdy nesváděl špatnou náladu na Rút(jak tomu říkáme) a nesmál se mi. Naopak mě opatruje jako malé dítě, když mi není dobře. A taky chápe moje stresy, když se to opozdí a je schopen přemýšlet, co by, kdyby náhodou to nepřišlo vůbec... Pokud moje dcera/syn bude někdy podobné věci číst, pokusím se být takovou matkou, aby pochopil/a, že se tím nemůže řídit. Člověk není z IKEA a nemůže na něj existovat návod.
    Moc pěkný článek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za dlouhý komentář a krásný názor! :)

      Člověk by se nikdy neml řídi těmito informacemi. Každý je individuální a je jen na něm, kdy zažije svá " poprvé ".

      Samozřejmě nečtu na krásné vše, polovina je taky těch blbostí. :) Zajímavé jsou články od blogerek hlavně a příběhy, ty se mi tam líbí, protože jsou mi nějak blízké. :)

      Vymazat
  8. Ja som na takých casopisoch tiež ficala v puberte a popravde ma dostávali do depresie pretože mi stále iba nastavovali zrkadlo a presviedcali ma, že nie som pekná. Tak som zacala čítať epochu a históricku revue. Medzi tými fosiliami a vykopavkami mi bolo lepšie a aj som sa čosi dozvedela. Casom som prešla na ženské magazíny reku už som staršia nič ma nedostane...ale casom ma prestali baviť recepty podľa ktorých jedlo mi nikdy nevyšlo a tak som späť u historických vedeckých a literárnych casakoch a novo i weboch :-) som síce v depke zo súčasného sveta ale aspoň ma netrápi môj ksicht ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavní je dělat to, co tě baví a ne se držet trendů. :)

      Vymazat
  9. Přijde mi, že dívky dospívají čím dál rychleji. To co jsem řešila ve čtrnácti, řeší moje mladší sestřenice ve dvanácti. Aby se mě dvanáctiletá holka ptala na sex a používala víc líčidel než já ve dvaceti mi přijde absurdní. Je to uspěchanou dobou, sama si pamatuji, když moje spolužačky prožívaly první "lásky" a já jsem tiše záviděla a zároveň tak nějak ani nechtěla. Teď mají dvě už dítě, jedna je těhotná a další po potratu.

    Dívka z venkova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni .. ale máš pravdu, dnešní doba jde hrozně dopředu ...

      Vymazat
  10. Já takové bravo nikdy nečetla, protože jsem to párkrát prolistovala a hned mi bylo jasné, že takové blbosti mi k ničemu nebudou. :D Krásná má občas dobré články, ale často se tam také objevují blbosti, jelikož některé blogerky neví, o čem vlastně píší. :/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!