26. října 2016

Malinový olej

Vítejte u nového článku!

Soaphoria je skvělá značka. Ovšem i od skvělé značky se najde pár produktů, které nesednou úplně každému. Hodně lidí si panenský olej vychvalovalo, ovšem moje zkušenost tak pozitivní nebyla. Pojďme se tedy na tento olej podívat společně.

Malinový panenský olej

Obsah: 50 ml
Cena: 247,-

Výrobek můžete koupit zde

Obnovuje tón pokožky a navrací jí jas. Olej vyniká svými antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi. Přináší úlevu citlivé a zarudlé pokožce, pomáhá při léčbě ekzémů, jizev po vyrážkách, lupénky a jiných kožních onemocněních, je elixírem mládí pro zralou pleť s výskytem vrásek. Odbourává volné radikály a zvyšuje imunitu. Tento olej představuje čistě přírodní ochranu před UV zářením a má příznivé účinky při podráždění a spálení po slunění. Je také velmi vhodný při prevenci proti zánětu dásní.

Olej jsem chtěla zkusit na mé ruce a nohy. Na nohách mám dost ztvrdlou kůži a ničím se mi je nedaří pořádně hydratovat. Ruce jsou zase od práce  celé mozolnaté a plné vrásek a jizev. Chtěla jsem tedy zkusit, zda něco "mazlavého" jim pomůže.

Lahvička zaujme jednoduchým vzhledem, typickým pro Soaphoriu. Název, malá drobnost, nač řešit zbytečnosti, že ano? Musím říct, že jsem čekala, že bude lahvička o něco větší. No což, využít poté půjde zcela určitě. Otvírání je na skoro stejné jako u sprchové pěny (odkaz ZDE). Celkově vzhledem nezaujme, ale ani nic nezkazí.

Bohužel je zde více záporů pro mě než kladů. První je ten, že ačkoli to má být malinový olej, po malinách vůbec nevoní. Nikdy jsem je tam necítila, jen podivný zápach oleje. Celkem mě to zamrzelo, maliny mám opravdu ráda a vadilo mi, že tam prostě cítit vůbec nebyly.

Dále mi vadilo, že jsem si musela po použití umýt ruce a pořádně vysušit, abych mohla olej vůbec zavřít. Bohužel když si olej nanesete na prst, vytéká i okolo. Poté je všude všechno mastné. Vymyslela jsem to tak, že jsem potom olej dávala na štětičky, ale to stačilo jen na ruce, u nohou jsem s tím strávila hodně času.

A účinek? U rukou celkem pomohl, ale připadalo mi, že to vypadalo jak hydratované nějakým drahým krémem na ruce. Vrásky na rukou mám stále dost vidět. U nohou jsem bohužel nezaznamenala žádný účinek, zhruba hodinu byli "měkčí", ale poté opět tvrdé. A to i po dlouhodobém užívání.

Bohužel, tento panenský olej mě osobně nevyhovoval. Kdo ví, třeba jsem jeden z těch lidí, co nebudou nikdy zastánce olejnatých přípravků. Za tak malé množství je i celkem větší cena. Za mě bohužel tento produkt nedoporučuji.





Zkoušeli jste někdy tento typ oleje? Jaký je váš názor?

4 komentáře:

  1. Maliny to je moje :-) Musím vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Oleje jsem nezkoušela, ale se značkou Soaphoria mám samé dobré zkušenosti :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soaphoriu mám také moc ráda, po mnoha dobrých zkušenostech je toto první, co se mi nesedlo. :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!