2. listopadu 2016

Jak si přivydělat peníze?

Vítejte u nového článku!

Jste studenti? Či už pracujete a rádi by jste si přivydělali nějakou tu kačku? Snažila jsem se pro vás sepsat pár nápadů a tipů, jak na to. Většina pochází z mých osobních zkušeností. Jdeme na to!


  • Brigáda - Nejjednodušší způsob. Je spoustu nabídek brigád po celý rok, chce to pouze hledat, najít tu správně vyhovující pro vás. Často se dá se zadavatelů nabídek domluvit na pracovní době, proto je to dobré i při studiu.
  • Prodej věcí - Máte doma nějaké nepotřebné oblečení či knihy? Nebo cokoli, o co by jiné lidi měli zájem? Zkuste to prodat! Vám se uvolní doma nějaké to míst a někomu naopak uděláte radost.
  • Ruční práce - Pokud rádi cokoli vyrábíte, je dobré si založit web či FB stránku, kde můžete své výrobky nabízet. Ze začátku možná nebudou hned zájemci, ovšem časem se jistě stanete známější, pokud s vašimi výrobky budou lidé spokojení.
  • Darování krve/plazmy - Pokud nemáte žádné zdravotní potíže, můžete uvažovat i o tomto způsobu. Některé střediska dávají za darování až 900 KČ, plazmu můžete darovat každých 14 dní. Uděláte dobrou věc a navíc si ještě vyděláte.
  • Oriflame/Avon - Tyto dvě kosmetické firmy často nabízejí služby, kdy si přes vás lidé objednávají jejich produkty a vám jde určitá část peněz. Ze začátku to moc není, ale každá koruna je dobrá.
  • Roznášení novin a letáků - Tuto nabídku má snad každá vesnice, každé město. Chce to ale jistou kondičku nebo si najít někoho, kdo vám s roznášením pomůže. Ve dvou to navíc i lépe utíká. Někde si můžete stanovit dobu, dokdy letáky roznesete, někde je podmínka roznést do určitého dne.
  • Doučování - Pokud máte to štěstí, že jste jazykově či jinak nadáni, můžete doučovat ty, co takové štěstí neměli. Mnoho lidí shání doučování jak jazyků, tak například matematiky. Proč nevytěžit z něčeho, co je pro vás hračka?
Jaké jsou vaše rady, jak si vydělat peníze?

2 komentáře:

  1. Zajímavý článek :)

    Předtím jsi měla ale krásný vzhled blogu, zajímavý, netypický ... Škoda, že sis ho změnila. Ještě ke všemu tak neuspořádaně, záhlaví je na jedné straně, blog teď celkově vypadá nezajímavě ... Zklamání :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Mě se to ukazuje normálně a uspořádaně. Ano, krásný byl, ale po delší době jsem zjistila, že mi moc nevyhovuje a ztrácím se v něm ... :(

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!