1. února 2017

Jak zůstat motivován?

Vítejte u nového článku!

Každý z nás někdy měl určitě pocit, že něco nedokáže a že nic neznamená. V těchto případech lidé často padají do depresí a neví, co dělat. Ráda bych vám poradila pár tipů, jak zůstat motivován.


  • První a zároveň ten nejvíce důležitý bod je dle mého je ten, aby se člověk měl rád. Ale pro většinu lidí je to těžké, protože nás nikdy nikdo nenaučil, jak na to. Vše člověk musí v tomto ohledu udělat sám. Ale jak? Osobně se často lidem osvědčilo se chválit. Znáte to, jako děti jste přišli s něčím úžasným za rodiči a oni v nejlepším případě řekli " Hmm, pěkný. " Dnes si musíte říct: Tohle se mi opravdu povedlo! Když už člověka nikdo nepochválí, musí to udělat on sám.
  • Dávejte si cíle. Pomůže vám to v jistém naložení pořádku a víte, že něčeho chcete dosáhnout. Nesmíte si ale hned dát za cíl, že chcete uběhnout maraton kolem světa za 8 hodin. Například pokud chcete začít běhat, dejte si za cíl uběhnout zhruba necelý kilometr. A zátěž postupně zvyšovat. Tělo si na vše zvykne a vy máte důkaz, že se stále posouváte dál a dál. Dávejte si cíle, které víte, že lehce zvládnete a postupně je navyšujte!
  • Jestliže máte Facebook, najděte a přidejte se do Facebookové skupiny s vaším zájmem. V těchto skupinách se lidé nesmírně podporují, radí si a snaží se navzájem si pomáhat. Pokud třeba chcete něco udělat se svým tělem, doporučuji skupinu BOJ ZA NOVÉ TĚLO. V těchto skupinách najdete asi největší podíl motivace. Vidíte na důkazech, že něco prostě dělat jde. 
  • Najděte si podporu. Je těžké být na všechno sám. Znáte to pořekadlo, že ve dvou se to lépe táhne? Je to pravda. Navzájem se můžete podporovat, říkat si své tajemství, uvolnit se, relaxovat a říct své úspěchy. Pokud daný člověk s vámi podniká i vaše oblíbené aktivity, hned je to lepší!


Co vám pomáhá motivovat se?

2 komentáře:

  1. Moc hezký článek a přesně, nejdůležitější je mít rád sám sebe, protože když se nám něco nepovede, nebudeme mít výčitky a naopak z úspěchů budeme mít o to větší radost a budeme na sebe moct být hrdí :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!