7. listopadu 2015

Velký blogový průzkum!

Vítám vás u nového článku!

Nedávno jsem založila dotazník na téma blogování, protože mě zajímalo, jaké názory mají lidé na blogy okolo, co pro ně znamemá svůj blog a podobně. Celkem se zapojilo přes 18 blogerů, za což opravdu moc děkuji! Vybrala jsem vždy pro mě nejzajímavější odpovědi, protože když bych měla vše kopírovat, bylo by to na dlouho a článek by byl opravdu dlouhý (již teď je už tak dost dlouhý).

picjumbo.com
Co Tě přivedlo k blogování?
K blogování mě přivedl přes 8 lety blog o koních. Tehdy jsme neměli doma počítač, proto jsem na něj chodila u známých. O blogování jsem nevěděla vůbec nic, jen to, že jde mít blog. Jistě si umíte představit, jak první blog vypadal. Obrázky, zkopírované texty, žádná originalita. 

Jak odpověděli ostatní blogeři?
  • Brouzdala jsem na internetu. Hledala jsem nějaké dobré knihy, které bych si mohla vypůjčit z knihovny a narazila jsem na knižní blog. V té době mě napadlo, že když ráda čtu, mohla bych také něco takového zkusit. A tak jsem šla do toho a můj blog má teď už rok a půl.
  • Nebaví mě dělat to, co "každý druhý", nemám ráda sporty.....Snažím se jít kreativní cestou (hudební nástroje, zpěv...), čeština mi vždy šla, miluju zahraniční bloggerky...Tak jsem to chtěla taky zkusit.
  • Chtěla jsem se o svoje myšlenky podělit se světem, zjistit, jestli má někdo stejné názory, nebo jiné, poznat díky diskuzím nové lidi, dodat dalším inspirace, důvod k zamyšlení, atd.
  • K blogování jsem se dostala teprve nedávno. Lákala mně možnost dělit se o kousek svého života s ostatnímy lidmy, sdílet své dojmy a názory.
  • Láska k psaní, ke knihám a potřeba vyjádřit se nejen příbuzným, ale celému světu.
  • Chuť se s jinými lidmi o podělit. Najít nové přátele, poznat nové lidi.
  • Touha se nějakým způsobem odreagovat a sdílet své zkušenoti.

Jaká je tvá doména blogu?
Na výběr jsem dala z domén blog.cz, blogger, webnode a ostatní. Osobně preferuji obě dvě nejznámější, blog i blogger. Blog je jednoduší, blogger ale profesionálnější a jde si blog více udělat dle sebe.

Jak odpověděli ostatní blogeři?

Jaké typy článku rád/a čteš?
Čtu ráda vše, o co se zajímám. Knihy, kosmetika, hauly, nákupy, názory, motivační články ... záleží jen na stylu psaní autora, čím mě zaujme a co zrovna v té době preferuji.

Jak odpověděli ostatní blogeři?
  • Určitě se vždycky ráda kouknu na hauly. Jinak mě baví tak nějak od každého bloggera něco. U někoho mě baví recenze, u někoho povídací články. :)
  • Uplně nejraději čtu články o líčení, modní články ale také recepty. Ráda se nechávám inspirovat, ať už jde o recept, tipy na produkty apod.
  • Literatura, originální bytový design ála vintage apod., úvahy na úrovni, články o historii.
  • Ráda čtu články o cestování a vlastních názorech.
  • Cokoli mimo kosmetiku a módu.

Na kolik hvězdiček ohodnotíš svůj blog (max. počet 5)?
Svůj blog bych ohodnotila asi zlatou polovinou. Nemylsím si, že není nejhorší, ale ani ne zdaleka nejlepší. Vždy je co zlepšovat.

Jak odpověděli ostatní blogeři?


Co ti blogování dává?
Strašně moc. Je to zájem, který mám již přes 8 let, má výplň času, získání nových přátel, inspirace. Je toho opravdu hodně, co mi blogování dalo i vzalo.

Jak odpověděli ostatní blogeři?
  • Blogování je pro mně vlastně odreagování a mohla bych říct že je to takový můj deníček, kam ukládám své myšlenky a dělím s nimi s pár lidmi, kteří můj blog sledují. Když přijedu po týdnu plném stresu ze školy domů a mohu sepsat všechny své myšlenky, dostat tak spoustu věcí z hlavy, člověku se i uleví. Neskutečně mě to baví, a o to víc když vidím i zpětnou vazbu čtenářek. Nic vás nenakopne tolik jako všechny ty krásné pozitivní komentáře.
  • Mám radost, že dokážu pomoct lidem, kteří si procházejí vztahem na dálku. Ráda taky ukazuju lidem různá DIY, která si mohou vyrobit, celkově mám radost, když dostanu feedback na mojí práci. :)
  • Dává mi hlavně spoustu zkušeností. Díky tomu jsem začala spolupracovat s dalšími lidmi, poznala jsem nové lidi a začala psát i pro další webové portály.
  • Mám sama ze sebe lepší pocit a neuvěřitelnou radost z komentářů, odběrů, lajků na facebooku a dalších věcí, díky kterým vím, že se o moje články opravdu někdo zajímá.
  • Nějakou motivaci. Vím třeba, že hned co dopíšu článek si můžu vzít kousek čokolády. Takže se snažím co nejdřív napsat blog, abych mohla čokoládu.
  • Blogování mi dávalo schopnost vyjádřit se a popisovat.
  • Nové zkušenosti, zamyšlení nad sama sebou a ostatních lidech.

Často se zmiňuje fakt, že blogování bylo dřívě lepší a lidé si nedělali blogy pro komerčnost, ale pro zábavu. Jaký máš názor na blogy této doby?
Myslím si, že blogy byly dříve více kvalitní. Lidé se snažili psát co nejvíce kvalitně a originálně. Neříkám, že to tak není i dnes, ale tím, jak trend blogování nastal, lidé se snaží mít hlavně co nejvíce navštěvovaný blog.

Jak odpověděli ostatní blogeři?
  • Každý to bere očividně jinak. Blog má vlastně už každý. Narazila jsem už na tolik blogů, které vlastní děvčata kterým je 13 let. Nechci je tímto nějak urážet, ale u většiny z nich se to nedalo číst a to hlavně z důvodu pravopisu.
  • Myslím si,že dnes si spousta lidí založí blog jen kvůli návštěvníkům a ne kvůli tomu,že je to baví. Časem se na to vykašlou,protože na jejich nekvalitní a nezáživný blog nikdo nechodí. A tahle situace není správná.
  • Dobří bloggeři se rodí pořád, je jen otázkou času, kdy je objevíme mezi těmi průměrnými a obyčejnými. Ať si každý bloguje jak a o čem chce, karma přinese každému něco :)
  • Některé jsou fajn, ale ne všechny. Je dost blogů a všude, ale jen část stojí za pravidelné návštěvy.
  • Je jich moc. Blog si může vytvořit každý a mít blog ještě neznamená, že je dobrý... Chtělo by to nějak přecedit, hlavně beauty blogy!

Jaká je návštěvnost tvého blogu?
Návštěvnost tohoto blogu sem nedávám, na tu se můžete podívat sami. Můj blog na blog.cz 9.11 měl krásných 10 000 návštěvníků za dobu jeho existence .
Jak odpověděli ostatní blogeři?

Co pro tebe znamenají tvý čtenáři?
Opravdu moc. Není nic lepšího, když napíšete článek a poté vidíte reakce a komentáře ostatních lidí. Víte, že někoho vaše články zajímají. A to je k nezaplacení!

Jak odpověděli ostatní blogeři?
  • Nebudu tu psát nějakou láskyplnou slohovku, ze které by se všichni rozbrečeli. Znamenají pro mě hodně. Není lepší pocit, než když napíšu článek a čtu pod ním komentáře. Nebo když mě někdo pozná na facebooku. Jsem ráda, že to co dělám, má pro někoho jiného nějaký smysl, a že to není zbytečné. Prostě.....nedá se to vyjádřit slovy.
  • Jsou mou inspirací a motivací. I když je jich jen pár, jejich zpětná vazba dělá každý den krásnějším! Takže moc děkuji všem, kteří čtou můj blog! ♥
  • Ani nevím, jestli kromě kamarádek nějaké PRAVIDELNÉ čtenáře mám. Když nepočítám spřátelené blogy. Doufám, že na světě jsou zlatí človíčci co na můj blog pravidelně chodí, a kdybych to věděla, skáču až ke stropu.
  • Podporu do dalšího psaní, ale nejen to. Neskutečně si vážím každého, kdo se přidá do pravidelných čtenářů. Neuvěřitelně mě těší odezva k něčemu, co jsem vytvořila
  • Lidi, kteří mě motivují, inspirují, bez kterých bych prostě blog nepsala. Nebo třeba jo, ale rozhodně bych z toho neměla takovou radost :)

Hodláš se někdy svého blogu vzdát?
Nejde se toho jen tak vzdát. Prostě si na svůj blog a své čtenáře zvyknete tak, že je to jako vaše rodina. Pokud to bude možné, blogování se nevzdám nikdy.

Jak odpověděli ostatní blogeři?
  • Na to nejde odpovědět. Nevím, co se stane třeba za rok, jestli mě to psaní bude pořád bavit, ale určitě by nemělo cenu držet něco, co by mě nebavilo. Ale zatím nehodlám něco měnit a něčeho se vzdávat. :)
  • Uvidíme časem, zatím to rozhodně neplánuju a doufám, že budu blogovat i z ciziny!
  • Ne, jedině na jinou doménu, ale blogování se nevzdám. I když i ta doména by pro mě byla dost srdcervoucí :D
  • Neměla bych s tím takový problém, protože jsem se svým blogem zatím ještě nic nedokázala, ale uvidíme postupem času. :)
  • A havran pravil: „Nikdy víc.“

Budu ráda, když napíšete svůj názor na některou z otázek i vy, moji čtenáři, do komentářů.

10 komentářů:

  1. Dotazník byl skvěle zpracovaný! :) Ráda jsem odpověděla:)) Máš super blog! Přeji hodně štěstí!
    Terithebutter

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že jsem mohla ten dotazník vyplnit a částečně se objevit v tomhle článku. :) Akorát mě štvalo, že na to, na co jsem napsala kratší odpověď bylo 1500 znaků, takže jsem prostor nevyužila. A když už jsem se k něčemu chtěla rozepsat, tak tam bylo 300 znaků a odpověď se mi tam nevešla. :/ :D Ale nevadí, jinak to je zajímavý nápad! :)
    www.catherineribbon.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Tak to jsem asi špatně nastavila prostor pro odpovědi. :(

      Vymazat
  3. To je super nápad! :) mimochodem, moc hezký blog :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad a moc pěkně zpracovaný článek :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!