16. dubna 2017

Dort pro koňské miláčky

Vítejte u nového článku!

Dnes bych vám ráda představila produkt z úplně jiné oblasti a to zvířecí. Měla jsem možnost vyzkoušet tento "dort pro koně". Stejný dort, akorát v jiném složení, můžete nalézt i pro pejsky. Jdeme se tedy podívat, jak dortík obstál! :)




 Složení
Jablečná vláknina (pektin), ječmen, jablečné výlisky sušené, hrachové vločky, kukuřice, saflorové semeno (světlice barvířská),pšeničné otruby, oves, pšenice, lněné semeno, lněné expelery, melasa, sójový olej.

Hmotnost 
440 gramů

Jak dort připravit?
 1. Smíchejte směs s vroucí vodou (zhruba 600 ml)
2. Vzniklou kaši dejte zpět do dózy či jiné formy a nechte zchladnout v lednici
3. Vzniklý korpus vyklopte a ozdobte
 
 





 Byla jsem na tento dort pro koně opravdu zvědavá. Jednu dobu to byl i trend, celkem i dost velký a všude mě zaujaly krásně ozdobené dorty. Nakonec jsem takový držela v ruce i já.

Příprava byla velice jednoduchá. Připravíte si mísu,  do ní směs nasypete a zalijete horkou vodou, dle obalu 600 ml. Zamícháte a směs dáte do ledničky vychladnout (zhruba na hodinu, já to ale nechala přes noc). Poté vyklopíte a můžete zdobit. Zvládne to naprosto každý a fantazii při zdobení se meze nekladou! 

A jak dortík obstál u mého Dona? Zprvu na něj koukal, jako co to je a pysky ho ochutnával. Dort nechtěl jíst vcelku, ale když jsem mu ho dala na kousky, tak to už si dal, i když první ty pro něj nejlákavější kousky. Dort celý snědl, tak jsme se o zbytek podělili s ostatními, kteří ho dojedli rychlostí blesku.

Celkově bych řekl, že pokud nemáte vybíravého koně, sní ho velice rychle. Dort je pro koně zdravý, chutný a jistě mu tím uděláte radost! :)

Don s jeho dortem v den jeho narozenin

7 komentářů:

  1. Ježíš, to je krásný :) Netušila jse, že se vyrábí i dortíky pro koně :D Don vypadá spokojeně, nakrměně. Hezká fotka :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spokojený byl, vypadal na to. :) Kdo by nebyl spokojen s jídlem, že ano. :D

      Vymazat
  2. Moc pěkné :-) Kolik mu je? Řekla bych že mladý určitě nebude. Jinak vám to sluší, mohla by jsi o tvým koníkovi udělat článek, myslím, že to mohlo lidi zajímat.

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasné. Jinak krásná fotka! :)

    wwww.janalsstory.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. No tak to je pecka, vůbec jsem nevěděla že něco takového existuje :D. Tak děkuji za poznání něčeho nového. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!