26. ledna 2016

Hezké holky to mají vždy lepší

Víte u dalšího názorového článku!

Dnešní téma je možná trochu ožehavé, ale prosím, vemte na vědomí, že toto je pouze a jen můj názor, nechci nikoho urazit ani zesměšnit. Dnes bych ráda mluvila o tom, jak někdy to mají hezké holky, co vypadají pěkně, mnohem lehčí, než ostatní. A to nejen v blogovém světě.


Někdy jsem si říkala, jak některé dívky mohou být tak pěkné. A mají štěstí. Když máte hezkou tvářičku, hned se k vám lidé chovají jinak. Kluci si vás více všímají, v práci si řeknou, že asi krásou přilákáte hodně zákazníků. Vzhled v dnešní době dnes bohužel hraje velkou roli.

Když si to vezmeme: blogerky, které jsou i jen "trochu" hezké, si hned získají oblibu (netřeba připomínat administrátora blog.cz Standu, který dělá rozhovory skoro jen s nimi, ale o tom později) a stačí jim k tomu jen své tělo, slušný fotoaparát, pěkné oblečení a hned mají oblibu  v kategorii fashion blogů.

Neříkám, že je to špatně. Jen mi to přijde nespravedlivé. Někdo se měsíce, dokonce roky snaží, aby uspěl a těmto kráskám se to povede rychle díky své kráse. Toto je i na Facebooku, kde vám vaše krása vynese mno " lajků ".

A to neříkám o tom, jak na pěkné holky kluci letí. Většinou zastří tu nenápadnou, chytrou holku vedle své krásné kamarádky. Zde ale jde prostě jen o to, že chlapci jsou lovci a chtějí mít to nejlepší. I když upřímně, k čemu je krása, když neumí uvařit ani vodu a je dokonce schopná ji i spálit?

Je mi jasné, že tu skáču z jednoho kontinentu na druhý. Ale vše směřuje k jednomu bodu a to, že když máte pěknou tvářičku, vše máte jednoduší. Víc lidí si vás všimne, v práci vám to snad i vynese víc. Někdy si říkám, že takový lidé mají větší úspěch než ti, co se o úspěch snažili. Není to hezké, ale to je bohužel dnešní svět.

Jaký je váš názor na toto téma? Považujete se za krásnou? Jaké máte dobré vlastnosti?

30 komentářů:

  1. Já se za krásku zrovna nepovažuji. :D Spíše za ... ucházející? Ujde? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím a zároveň i ne musím uznat, že módní blogerky co jsou hezké mají spoustu obdivovatelů, ale znám jednu blogerku, která na svým blogu pracuje opravdu dlouho, krásně se vypracovala, je chytrá dokonce umí vařit, velmi talentovaná na tanec a zpěv (až to není možné), prostě holka kterou by chtěl každý, pak jsou i takové, které mají jen krásu a které umí sdílet na veřejné a hodně navštěvované stránky a pak ten zbytek.

    Sagi Style

    OdpovědětVymazat
  3. Ano! Jediná věc co nemám ráda na Standovi je, že hezké holky to u něj mají jasné. Ale třeba se doopravdy snaží. Třeba já jsem poslala Standovi email a pak za pár dní už to bylo. Článek na hl. stránce. Ale musí být snaha. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc nesouhlasím, na vzhledu nezáleží. Mám spostu kamarádek, co až tak krásné nejsou ale všichni je mají rádi díky tomu, jaké jsou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě to jsou správní lidé. :) Hlavně toto se týká internetu a vyšších " zaměstnání", ale dost je to i v reálném světě normálních lidí, bohužel ...

      Vymazat
  5. v dnešní době se hodně kouká na vzhled. ale povaha je důležitější. tak je jasné, že já mezi ty krásné nepatřím a sebevědomí mám na nule díky ,,nádherám" co si na mě zvyšovaly svoje ego.
    ,,ošklivé káčátko" nemá nárok na pěkného kluka, s blogem se dá prorazit ale musí se u toho používat hlava, je jasné že v obchodě nebo za barem nechtějí ,, obludu" :-) hezké, štíhlé holky mají problém vcítit se do druhých protože nezažily šikanu a prostě dost holek (neee všechny) profitují z pěkné tvářičky.
    http://simonecasper.blogspot.com/?m=0

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě dodatek: vlastně většina hezkých spolužaček nemohlo nadávat na nezájem kluků (já taky ne, ale jako terč šikany) ale dost se mi jich pak přiznalo že mi závidí to, že jsem psala do časopisu a měla své čtenáře a byla ve finále známá po celé škole. no a trochu jsem sebrala odvahu, napsala jednomu šéfredaktorovi a už mám připravenou svoji rubriku v internetovém časopise. sice nejsem hezká, ale nevzdávám se svého snu psát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hlavní, nezvládat se svého snu a jít za ním za každou cenu. :)

      Vymazat
  7. Podle mě tohle zrovna nehraje roli. Krásný je každý člověk, záleží jen, jak k sobě přistupuje a jestli se má rád. Vždyť i takový George Clooney je už stařík a kolik holek po něm šílí - má prostě charisma. Každý má dost svých předností, kdo řekl co je krásné a není? Je to každého subjektivní názor. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vážně si myslíš, že ty holky mají tolik čtenářů jenom díky tomu jak vypadají? Ne, je to díky tomu že mají sebevědomí, jsou veselý a hlavně jsou samy sebou. To je to, co lidi baví. Ne fňukání o tom, jak je život nespravedlivej. Rozhodně bych neřekla že život je o "krásný tvářičce", i když se sama považuju za pěknou holku, co má okolo sebe dost kluků, zažila jsem i situace kdy mi to bylo spíš na obtíž. Jsem pravděpodobně o rok starší než ty, ale můj vzhled není něco na co bych byla hrdá. Naopak si vážím svých akademických úspěchů, važím si sama sebe. Z tvýho článku mi ale přijde, že házíš všechny "krásný holky" tak trochu do jednoho pytle (krásná snad proboha nerovná se hloupá).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akurát po odoslaní môjho komentára sa mi tu objavil tento tvoj, musím povedať, že v pár vetách si opísala všetko, čo mám tiež teraz na mysli k tejto téme.
      Ako som už písala dole - to, že sa bavím viac s opačným pohlavím, je najmä kvôli tomu, že máme zhodné záujmy. Taktiež každému mužovi sa páčia iné ženy. A aj keď ma baví kozmetika a rada sa o seba starám, z problémov bežného života ma to nevytiahlo. :)

      Vymazat
    2. Přeci jsem neřekla, že krásný jsou hloupý. Myslím to všeobecně, že v těchto letech i krása hraje velkou roli a někteří ji berou hodně vysoko, někdy bohužel i nad znalosti, IQ a podobně ... :)

      Vymazat
  9. Zaujímavý článok, podnietil ma k tomu, aby som ti sem napísala.
    Mám z toho v hlave teraz miš-maš, tak vlastne ani neviem, nakoľko s tebou súhlasím a nakoľko nie. :D
    Ak sa to týka dievčat, ktoré opisuje o pár komentov vyššie Simona, tak rozhodne súhlasím, a tiež som ich niekoľko takých zažila. Sú si vedomé svojho pekného vzhľadu, len žiaľ, keby to u nich neprerástlo do takého narcizmu, že ich to "núti" posmievať sa všetkým ostatným, okolo koho prejdú, dokonca aj tichším chalanom. Každý piatok na diskotéke, výstrih po kolená a priesvitné legíny pomýlené s pančuchami... Nikdy som nechápala, prečo práve po takých všetci tak letia, ale potom som si uvedomila, že väčšinou aj tí chlapci boli rovnako namyslení.

    Len má to aj druhú stránku. Napríklad ja som asi 11 rokov svojho školského života bola nespoločenská, nebavili ma povrchní spolužiaci a vzhľadovo - dievčatko s vrkôčikmi a v teplákovej súprave. Pak som sa o seba začala aj viac starať a oproti tomu ako som vyzerala vtedy, si myslím, že teraz je to so mnou lepšie. Pred pár rokmi som si myslela, že keď si prefarbím vlasy na červeno, bude mi pod nohami ležať celý svet (s nadsázkou :D ) - a ono nie. Keď sa aj stalo, že som náhodou niekoho povrchne zaujala, po nejakom čase sa so mnou prestali baviť. Postupne som tak zisťovala, že ľuďom sa proste nepáči, že som neprispôsobivý introvert a že sa neotáčam, keď na mňa niekto píska a nespím každý mesiac s iným. Paradoxne som zvyšné 2 stredoškolské ročníky bola v partii s chalanmi, ale to hlavne kvôli nášmu hudobnému vkusu a teda aj podobnými názormi. A odkedy som sa naučila mať sa rada, priťahujem k sebe podobných ľudí, s ktorými nemám problém.
    Takže povedala by som, že to závisí najviac od toho sebavedomia, o tom či si dievča nechá "skákať po hlave" drzými ľuďmi... celkové vystupovanie, a to ako pôsobíme. Poznám aj dievčatá, ktoré boli fakt že pekné, mali veľa koníčkov, názory, ale boli tiež v škole outsiderky.
    Je to celé zvláštne. :) U tých pipiniek bez starostí, s nosom niekde v nebesiach asi platí, že pôsobia lacno a aj sa cielene tak snažia pôsobiť, tak to tí ľudia od nich aj využijú...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, to je sloh. :D Samozřejmě, každý komentář tady má v něčem pravdu. :) Nezáleží jen na vzhledu, i na ostatních vlastnostech, zde jsem prostě vyjádřila svůj názor, protože mi to tak připadá. :)

      Vymazat
    2. Haha, ja si vždy poviem - "tak teraz už určite napíšem niečo krátke"... a skoro nikdy sa tak nestalo. :D
      Jasné, ja som tiež len chcela dodať niečo naviac, ale nebudem úplne protirečiť, lebo deje sa aj to, o čom píšeš ty, je to smutné...

      Vymazat
    3. Je to jen dobře, když se někdo rozepíše, já jsem ráda. :)

      Vymazat
  10. Je to tak no... Ale to máš stejné jako třeba s knihami... Nebo jídlem :D Všichni si myslí, že hezčí je lepší :D
    Ale vždy je třeba nahlédnout pod povrch a hledat skutečné kvality :)
    A stejně tak jako Tě přestane bavit hezká a zároveň nudná kniha, nebo Ti nebude chutnat třeba nějaký dort, který bude hezký, ale špatně udělaný, tak i krásné pipky přestanou jednoho bavit velice rychle :)

    A tak mě napadá, že ono je nakonec lepší, když lidi, co soudí vše podle vzhledu, chodí na pipkovské blogy a kupují fešné hloupé knihy :D
    Pro nás, co umíme ocenit ty správné kvality toho zbude víc :D

    A nezapomínej, že pro mne jsi stejně nejkrásnější na světě, tak nevím, proč vlastně ten článek píšeš O:-) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by se to lidi naučili, nekoukat jen na povrch. Tedy někteří. :D

      Tak vždy je pro kluka jehopřítelkyně nejhezčí. :D Teda většinou ... ale děkuji! :)

      Vymazat
  11. Jo, hezké holky to mají vždy lepší. Jako například i youtuberky, třeba Teri Blitzen. Já nejsem nějak extra hezká, ale zase si myslím, že my ,,ne tak hezké" máme výhodu. A to tu, že na hezké holky letí všichni kluci a často i JEN kvůli tělu, ale my si možná snadněji najdeme pravou lásku, protože víme, že s námi náš přítel není kvůli tělu. (Ne, že bych měla vlastní zkušenosti. :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzu, souhlas. Na youtube tohle jde přímo krásně vidět, jak krása často vyšvihuje dopředu. A s tou láskou ... vždyť já takovou vlastně mám, díky, že jsi to napsala, máš naprostou pravdu! :)

      Vymazat
    2. :)) Jo, to já bych taky jednou moc ráda měla...

      Vymazat
    3. Určitě jednou budeš ... :)

      Vymazat
  12. Tebe sa to dobre hovorí a píše, keď patríš ku kráskam. Ale áno, v tomto máš pravdu. Žiaľbohu nikto v dnešnej dobe neocení moju inteligenciu, ale iba to že nevyzerám ako z obálky. Tlieskam tejto dobe a gratulujem všetkým kráskam. Len je škoda, že krásku (tvár) mimo plastiky neovplyvní človek.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za názor! :) Já se za krásku nepovažuji, předkus, brýle ... mám mnoho vad na kráse.

      Vymazat
  13. Jo, souhlasím :) Hezké holky to mají jednodušší. Snáze si jich všimneme, je větší šance, že zaujmou. A popravdě mi to přijde normální. Budu děsně pragmatickej, ale když budeš v obchodě a budeš vybírat dvě čokolády (ani jednu neznáš) a jedna bude mít pěknej obal, zatímco druhá ne, jakou si vybereš?

    Na druhou stranu si myslím, že z dlouhodobého hlediska jen hezká tvářička nestačí. Musí tam být nějaká další věc, ať už pohodovej charakter, šikovnost atd.. Ať jde o vztah, kariéru atd. Jen to trvá déle, než se to povede prodat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyberu si obě, ochutnám a pak se rozhodnu, kterou si budu kupovat. :D Ale já čokolády nejím. :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!