26. března 2016

Jak dokonale zmrzačit ženu

Vítejte u nového názorového článku!

Obecně nejsem proti žádnému náboženství. Ať si každý dělá co chce. Ale když už bych měla být proti jednomu, byl by to zcela určitě Islám. Na toto téma jsem přečetla mnoho knih, často psaných rukama těch, co si šílenství proti ženám prožili na vlastní kůži. A o tom bych dnes chtěla mluvit. O tom, jak Islám bere ženy.


Islám by mi ani tolik nevadil, kdyby nebylo toho, jak se chovají k ženám (ano, vím co islamisté dělají, ale o tom dnes mluvit nechci). Jak jsou zaostalí. Nechápu to a ani nikdy chápat nejspíš nebudu.

Vždyť (možná budu znít jako feministka) obě pohlaví jsou ve většině zemí již rovnoprávná a u nich jsou ženy mnohem méně než zvířata. Mají je jen na "dělání" dětí a uspokojování svých choutek. 

Dejme si jako příklad obřízku. Kdo to proboha vymyslel? Takto ženám zničit život? Malým holčičkám přivodit životní šok? Četla jsem mnoho publikací, které se o to zajímali a jedním slovem: hrůza. A to jen kvůli blbým chlapům, kteří si chtějí jen užívat si a pojistit si, že jim žena neuteče.

Jenže tímto jim doslova zničí život. Žena si nikdy sex nebude užívat, při každém styku bude trpět a porod pro ni bude doslova boj o nejen její život, ale i jejího dítěte. Mnoho dívek zemře díky tomuto rituálu na vykrvácení, sepsi, zánět nebo při styku či porodu. A to jen kvůli tomu, že "Alláh" chce mít ženy čisté a věrné. Haha. 

Nevydržela bych to, být těmito ženami. Denně toto zažívat, tolik bolesti a krutosti a přesto nic neříct a jen potichu vše přetrpět. Tohle jsou pro mě opravdové ženy. Teď mě napadlo, že možná se muži bojí, že by ženy byly lepší. V tomto jsou určitě, dokáží vytrpět mnoho bolesti. 

Připadá mi, že toto náboženství je dobré akorát tak pro muže. Nedivím se, že polovina žen jednou za život zkusí útěk. A málokterým se to povede. A pak se diví, jak si žijeme my. Připadá jim to jako ráj, něco neuvěřitelného. Je to smutné, doopravdy smutné, že v dnešním moderním světě se tyto věci ještě dějí.

Tyto ženy obdivuji. Jsou odolné, úžasné a já být jimi, toto zacházení rozhodně nevydržím ...

Jaký je váš názor na toto téma?

15 komentářů:

  1. Taky nejde nesouhlasit. Nevím, co víc napsat, vystihla jsi všechny moje pocity.

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas. Samozřejmě ne každá žena musí být týraná, ale přijde mi, že v zemích typu Saudská Arábie má i osel větší pravomoci než žena. Myslím, že některé zvyklosti typu žena nemá právo volit a pracovat, když se něco zkazí, může za to žena nepatří do 21. století.
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
  3. Na jednu stranu souhlasím ale na druhou v něčem ne. Islám je druhé nejrozšířenější náboženství a má i svoje odnože a někdo to hold zneužívá a vykládá si ten Korán tak trochu jinak. S tím jak jsou muži nadřazeni v zemích muslimských je znát když projdete na dovolené třeba v Turecku či Maroku na trzích, hned na vás chlapi začnou hejkat a otáčet se, ono taky proto že spousta evropanek se nechá zlákat ale je tam ta nadřazenost nad ženami. Co ale k Islámu, žena která v tom vyrůstá si ani nedokáže představit že by žila jinak. Jsou země kde žijí muslimové s křesťany vedle sebe a vše funguje ale na druhou stranu jsou zase země kde se vedou stále války kvůli rozlišnosti náboženství. Kdyby všichni muslimové dodržovali pravidla Koránu, nikde by se nemuselo bojovat a nikdo by netrpěl ale to jsou spíš návyky v určitých zemích a těch co věci zneužívají proti jiným. A obřízka? Je špatná, měla by se vymýtit ale dnes se to celkem daří a ten počet míst kde se tyto věci dějí už není takový co dřív a jsou to většinou ty nejzapadlejší místa světa. Jsem možná proti všem ale myslím si že Islám není špatný ale je to jen o lidech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v Islámu není nic dobrého, je to zlo. I Korán je zlo.

      Vymazat
    2. Tak když už se odkazujeme na Korán, tak tam je exaktně napsáno, že muslimové mají jednak zabíjet "nevěřící" a také mají povoleno lhát a podvádět nevěřící třeba tím, že se oholí, i když je to v době "svaté války" zakázané. Nebo mají povoleno zabít svou manželku, pokud se jim chce. Nebo třeba manželku někoho jiného jen za to, že vyleze sama bez muže z domu.

      V bibli je taky třeba ale psáno, že můžeš zabít homosexuála, nebo upálit čarodějnici... (nevím teď jestli ve starém, nebo novém zákoně).
      Věc se má ale tak, že tyhle hovadiny už nikdo z křesťanů nedodržuje. Problém je ale v tom, že islámští extremisté jednak některé části koránu berou moc doslovně, nebo ho vůbec nečetli a nechávají si ho interpretovat od někoho, kdo "to ví lépe" (nebo kdo umí číst. lol)

      Takže abych to shrnul. Ať si každej věří v co chce. Třeba ve zlaté prase, co sere koláčky. Ale ať se chovaj nějak lidsky v souladu s platnými zákony.
      Kdyby se někde objevili křesťanští extremisté a dělali všechny prasárny, co jsou v bibli psány doslova, taky by to taky vypadalo jinak.

      Vymazat
  4. Proti tomuhle se stavím rezolutně. Za mě ne, nikdy, žena rozhodně nemá být bráná jako něco míň než muž a všechny kultury, kde to tak funguje, jsou hodně pozadu za dnešní dobou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas. Je hrozné, co se v dnešním moderním světě děje ...

      Vymazat
  5. Většina žen je ale v tomto vychovávána a berou to nějak normálně. Spíše právě evropanky, co se dají k islámu potom utíkají zpět a také se jim vůbec nedivím. Já nepodporuji žádné náboženství, ale islám bych zrušila ihned.

    OdpovědětVymazat
  6. Náboženství jako takové mi nevadí, to je jejich věc. Ale prostě tohle by se mělo zakázat. Vůbec nechápu, co to má s náboženstvím společného, je to spíš týrání. A vlastně si díky tomu muži myslí, že můžou všechno a tak vznikají extrémisté. Ono to je všechno s druhým. Kdyby se tohle zrušilo, zachránilo by se plno životů, nejen těch žen, které určitě mají právo na svůj vlastní život.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak ... je to smutno, že v dnešním století je tohle pořád ...

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!